Kablo ve boru yalıtım konusunda sektöre önemli ürünler sunan Roxtec, bu alana yatırım yaparak kalite çıtasını artırmaya devam ediyor. Roxtec, bu yatırım sayesinde yangın dayanımı test kapasitesini ikiye katlarken güvenlik ürünlerinin sürekli gelişimi için koşullar oluşturuyor. İsveç’teki yer alan yeni yan laboratuvarı, aynı zaman Roxtec şirketinin standart ve özelleştirilmiş güvenlik ürünlerinin geliştirilmesi gibi konularda önemli bir rol oynaması bekleniyor.  Konuyla ilgili açıklama yapan Roxtec CEO'su Mikael Helmerson, bu yatırım sayesinde hedefledikleri üç hedefi karşılayacaklarını belirtirken çok iyi bir çalışma ortamı sağladığını, test fırınındaki emisyonları bertaraf eden üst düzey bir arıtma sistemine sahip olduklarını, müşterileri desteklemek için kapasitelerinin artırdıklarını ifade ediyor. 

TEST MERKEZİ NASIL İŞLİYOR? 

Laboratuvarda testleri hassaslıkla hazırlayan Roxtec mühendisleri, nesnenin gerçi bir ortamda test edilmesi gerektiği gerçeği ile çalışıyor. Test nesnesi önce duvarlardan perdelere, zeminlerden güvertelere kadar geçiş montajı ile kuruluyor. Daha sonra ise ocağa takılıyor. Süreç yakinen takip edildikten sonra ise kontrol odasındaki bilgisayarlar üzerinden izlenebiliyor. 

ZİYARETÇİLER SÜRECE ŞAHİTLİK EDEBİLİYOR 

Gözlem odasındaki testlere tanıklık eden müşterileri ve sertifikalandırma kuruluşlarının temsilcileri, testlerle ilgili belli süreçleri doğruluyor. Örneğin; yalıtım malzemelerinin bütünlüğü, yalıtımın katı standartlara uygun olarak devam etmesi bu aşamalardan birkaçı… Konuyla ilgili bilgi veren Helmerson,  "Yangın laboratuvarı, şirket olarak büyümemizi sağlıyor. Tüm dünyada farklı sektörlerden daha fazla müşterinin yaşamı ve varlıkları korumasına yardımcı olacağız,” diyor.