Pano üreticilerinin üç  temel sorunla karşılaştığını belirten Bruin, bu üçlüyü şu şekilde açıklıyor: Ürünleri kısa sürelde sunarak zaman ve kaynak baskılarına karşı koyabilme, birden çok komponent tedarikçisi nedeniyle satın alma ve teslimat yönetiminin etkilenmesi ve işletme marjlarını düşüren yüksek rekabet düzeyleri...

İŞLEVSELLİĞİ ARTIRIP PANO TASARIMINI BASİTLEŞTİRMEK NASIL MÜMKÜN OLUYOR?

Omron'un "Değer Tasarımı" fabrika otomasyonu (FA) komponentleri ürün ailesi ve kontrol cihazlarında küçük ve standart bir komponent yüksekliğine erişmenin yolu; kablo kanallarının ve komponent yerleşiminin standartlaştırılmaso ve alanın optimize edilmesinden geçiyor. Bu komponentler üç ayrı yükseklik kategorisinde incelenir. Yüksek akım komponentleri; güç kaynakları, güç kontrolörleri, kontaktörler, MCB'ler, MPCB'ler ve devre kesicilerden oluşur. Kontrol komponentleri; emniyet röle üniteleri, PLC'ler ve G/Ç terminalleri, zamanlama ve izleme için kullanılan ürünlerden meydana gelirken yaygın G/Ç aksesuarları ise röleler, soketler ve klemenslerden oluşur.

PANO ÜRETİM SÜRELERİ AZALTILABİLİR Mİ?

Alınan siparişlerin genelde %10 ila %50'si yoğun baskı altında gerçekleşebiliyor. Karmaşık ekipmanlar sayesinde dokümantasyonun oluşturulması zorluk çıkarabilir. Başarılı planlama ve mühendislik sürecini hızlandırmak için 2B ve 3B sunumlar da dahil olmak üzere doğru ürün bilgileri önemlidir. Omron da tüm temel ürünlerin parça bilgilerini online kütüphane aracılığıyla Omron Endüstriyel Otomasyon web sitesinde bulunduruyor. Müşteriler burada ürünleri seçebilir, belgelerine bakabilir, kontrol panosu üretimi sorunları hakkında bilgi sahibi olabilirler. BOM optimizasyon alternatifi ile parçaları seçmek ve pano üretimini optimize etmek için gereken çabayı azaltan Omron'da, aynı zamanda Eplan ve Zuken de dahil endüstri standardı CAD parçaları veri tabanlarında yer alır.

pano verimlilik

PANO ÜRETİMİNİ ETKİLEYEN SAĞLIK VE EMNİYET SORUNLARI NELERDİR?

Bir işlevi sürekli yapmak, fazla kullanım nedeniyle oluşan kas rahatsızlığına (RSI) yol açar. Push-In Plus teknolojisi de kabloyu takarken konvansiyonel vida tipi terminallere kıyasla daha az kuvvet gerektirdiğinden bu riski azaltır. Ortalama %55 tasarruf sağlar. Ayrıca standartlaştırılmış tasarımları kullanmak; çok tecrübesi olmayan pano üreticisine topraklama, güç kablolarının doğru takılması ve güç kabloları ile sinyal kabloları arasında paraziti engelleme konularında yardımcı olur.

PEKİ, KULLANIM SÜRESİNCE PANO ÜRETİCİSİNE NASIL DESTEK OLUYORSUNUZ?

Markamızın vizyon ve misyonu gereği, ürünlerimizin kalitesi, tekrar eden işlere bağlı olan pano üreticileri için doğal olarak önem taşıyor. Genelde bir yıllık bazılarında ise daha uzun süreli garantiler mevcuttur. Ayrıca malzemenin duruş süresini en aza indirmek için en son kullanıcının uzaklaşmadan bir yedek ürün bulundurması mühimdir. Omron'da parçaların kaynaklarının bulunmasını sağlamak için üniversal ürün kodları vardır. Ve şirket, 35 ülkede küresel acil dağıtım merkezi ağına sahiptir. Bünyemizdeki tüm aletler dünyaya pano ithal eden şirketlerin de uyum sağlayabilmesi için UL (Kayıtlı), CE ve CSA dahil çok önemli sertifikalıdır.

pano verimliliği

PANO ÜRETİCİSİ OLARAK SİZİN İÇİN ENDÜSTRİ 4.0 NE İFADE EDİYOR?

Endüstri 4.0, bir süreç aracılığıyla dijital bilgi değişimini harekete geçiriyor. Bazı durumlarda pano üretimi kısmi olarak otomatik gerçekleştirilerek dijital verilerin güvenilir ve kapsamlı olmasını sağlar. Ancak bu prensipte uygulanabilir olsa da, güvenilir verilerin kullanılabilirliği bunun pratikte gerçekleşmemesine neden oluyor.