Aydınlatma sektörü 2018 yılında başarılı bir büyüme grafiğine ulaştı. Türkiye’de 2 milyar avro seviyelerine ulaşırken büyük oyuncular ileri teknoloji aydınlatma çözümlerini geliştirmeye odaklandı. Hal böyle olunca Türkiye’de sektörün başarısı arttı. Sektörün durumu global olarak değerlendirildiğinde ise pazar hacminin 50 milyar dolar seviyelerine ulaştığı görüldü. Pazarın bu yükselişe ulaşmasının en önemli nedeni ise kuşkusuz enerji tasarrufu sağlayan LED teknolojisi oldu.

TÜRKİYE PAZARINA 30 YILDIR HİZMET SUNUYOR

Türkiye pazarında 30 yıldır faaliyet gösteren Osram, bu büyümeden nasibini alan önemli bir marka… Öyle ki 150 ülkede faaliyet göstermesine rağmen Türkiye’deki varlığı oldukça yüksek. Son dönemde önemli bir büyüme rakamına ulaşan Osram’ın sırrı ise otomotiv sektörüne yoğunlaşması olarak değerlendirilebilir. Çünkü Osram’ın Türkiye CEO’su Can Dikmen, 2018 yılı içerisinde otomotiv aydınlatma çalışmalarına hız verdiğini söylüyor. Osram’ın açıkladığı finansal rakamları da değerlendiren Dikmen, otomotiv sektörünü yenilikçi LED ve lazer teknolojisi ile desteklediklerini ifade ediyor ve sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Karşılaştırabilir gelirimizi 2018 mali yılında yüzde 2 oranında artırarak 4.1 milyar Euro’ya ulaştırdık ve 400 milyon Euro’ya kadar hisse geri satın alımı gerçekleştirdik. 2018 yılında yaşanan ekonomik zorluklara ve zorlu piyasa koşullarına rağmen, mali yerimizi koruduk ve gelirimizi artırdık’.’

ODAK NOKTASI FOTONİK VE OPTİK TEKNOLOJİLER

2019 yılında fotonik ve optik teknolojileri alanına yoğunlaşacaklarını söyleyen Dikmen, otomotiv sektöründeki varlığını daha da artırmayı hedeflediklerini dile getiriyor. Otomotiv sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olan Automechanika’ya katılmaya hazırlandıklarını ifade eden Dikmen, bu alanda geliştirdikleri teknolojileri ise şu sözlerle anlattı: “VW Golf VII için geliştirdiğimiz farlar ile inovasyon ödülüne sahip olduk. Ayrıca sinyal lambası pazarında devrim yaratarak Koito iş birliğiyle yeni XLS ürün ailesi standart ışık kaynağını LED teknolojisiyle birleştirdik. Sektörde de önemli bir ilki gerçekleştirdik. Üç farklı ışık versiyonuna sahip tek tip bir platform olma özelliğine sahip yeni XLS’yi sektöre sunduk.”