Orhangazi Belediyesi, daha önce Güneş Enerji Sistemi Kurulumu için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve TEİAŞ ile başlattığı çalışmada Orhangazi Belediyesi çağrı mektubunu aldı. Bundan sonraki aşamada 999 kw gücündeki Güneş Enerji Sistemi (GES) için proje safhasına geçti. Orhangazi Belediyesi projenin TEDAŞ tarafından kabul edilmesi ve onaylanması sonrası, GES Kurma çalışmalarını başlatıyor. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, GES için yapılacak çalışmalar hakkında İlgili Teknik Başkan Yardımcısı S. Tarık Erdem, birim müdürleri ve danışmanlık yapan Burka Enerji firma yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.


ENERJİ YATIRIMLARI KONUŞULDU
Orhangazi Belediyesi tarafından kurulacak ve işletilecek olan yeni Güneş Enerji Sistemi’nin kurulum çalışmalarına danışmanlık hizmeti verecek olan Burka Enerji şirketi yetkilileri ile Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve diğer belediye teknik personeli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda bundan sonraki süreçte yapılacak olan çalışmalar masaya yatırılırken, diğer detaylar da görüşüldü.

ARAZİ İNCELENİYOR
Toplantının ardından Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan Yardımcısı Tarık Erdem ve Burka Enerji firması yetkilisi ile birlikte GES’in kurulmasının planlandığı arazide incelemelerde bulundular. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, GES için daha önce müracaatlarını yaptıklarını belirterek, bugün gelinen aşamada çağrı mektubumuza yanıt aldık. Danışmanlık şirketimiz vasıtası ile bundan sonraki süreci yürüteceğiz dedi. Başkan Çağlayan kurulacak GES ile hem 999 kw’lik bir enerji üretimi sağlayacaklarını hem de belediyeye yeni bir gelir oluşturacaklarını ifade etti.