İstanbul’daki genel merkezinde İnovasyon Laboratuvarı açan Omron, endüstriyel robotların üretim sektörüne sağladığı avantajlı görsel bir şekilde ziyaretçilere gösteriyor. Omron hayata geçirdiği bu proje ile gerçek bir bakış açısı sunmayı hedefliyor.

KONSEPT KANITI UYGULAMASI

Omron, hayata geçirdiği İnovasyon Projesi ile öncelikle ilk kez robot yatırımı yapacak firmalara yoğunlaşıyor. Çünkü yatırımcılar yatırımlarını gerçekleştirmeden önce nasıl bir verimlilik elde edeceklerini ve yatırımın garantisini nasıl sağlayacaklarını görmek istiyor. Omron’da yatırımcıların bu ihtiyacını karşılamak amacıyla herhangi bir finansal taahhütte bulunmadan önce “konsept kanıtı” uygulamasını kendilerine sunuyor. Bu uygulama sayesinde ayrıca; müşterilerin talepleri daha rahat şekilde anlaşılıyor ve robotların sağladığı faydalar artırılıyor.

ROBOTLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

İnovasyon Laboratuvarı, kullanıcılara akıllı bir fabrikaya sahip olmanın avantajlarını gösterirken ayrıca endüstriyel robotların verimliliğe ve üretime katkılarını da ortaya koyuyor. Laboratuvarın amaçları arasında; yenilikçi teknolojileri tüketicilerle tanıştırmak, akıllı üretim ortamlarını daha iyi hazırlamak, gelişmiş teknolojileri farklı endüstrilere entegre edilmesini sağlamak gibi adımlar yer alıyor. Müşterilerin özel ihtiyaçlarının değerlendirilmesi ise laboratuvarın en önemli özelliği olarak öne çıkıyor. Çünkü maliyetlerin azaltılabilmesi, kalitenin artırılabilmesi, üretkenliğin yükseltilebilmesi için tüm somut kanıtları bir araya getiriyor.

DÜNYADA SEKİZ NOKTADA

Omron’un daha önce açtığı ve başarılı sonuçlar elde ettiği İnovasyon Laboratuvarı projesi, 8 farklı noktada yer alıyor. Bu ülkeler arasında öncelikle Almanya’nın Stuttgart şehri geliyor. Arkasından onu İtalya, İspanya, İngiltere ve Polonya takip ediyor. En sonda ise Türkiye'de İstanbul ve Fransa'da Annecy yer alıyor. Bu yedi yeni İnovasyon Laboratuvarı, Ekim 2017'den bu yana başarıyla benzer bir rol üstlenen İsveç Malmö'de bulunan Nordik Otomasyon Merkezine katılıyor. OMRON’un ayrıca İspanya Barselona’da yıllardır faaliyet gösteren ve Sysmac Platformu’nun kalbi olarak nitelendirdiği Avrupa Otomasyon Teknoloji Merkezi (ATC) de bulunuyor.