Artık tüketiciler için enerji kalitesi ve güvenilirliğinin yanında; yüksek verimlilik, kompakt çözüm ve arıza anında kesintisiz, hızlı bir servis müdahalesi başta olmak üzere yedeklilik, güç artışı gibi durumlarda sürdürülebilirlik ve verim gibi konular UPS’te her geçen gün daha da önem arz eden zaruri bir ihtiyaç haline gelmektedir. Yeni nesil UPS’ler ise MODÜLER UPS cihazlarıdır.

IT ve Finans sektörünün özellikle tercihi olan Modüler UPS'ler, adından da anlaşılacağı gibi esnek çözümler sunması beklenen, daha farklı güç seçeneklerinde tüketiciye hizmet etmesi gereken cihazlardır. Bu beklentileri gerçekleştirebilmek için cihazlarda birtakım geliştirmeler yapılmak zorundadır. Enel, “Modüler UPS” ürünlerine ciddi yatırımlar ve geliştirmeler yapmıştır.

1988 yılından günümüze temiz ve güvenilir enerji anlayışı ile her türlü kesintisiz güç kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere faaliyet gösteren ENEL, Modüler UPS’te E4 Serisi ile bu yeni teknolojiyi kullanıcıları ile buluşturmaktadır. Modüler UPS küçük güçteki ups modüllerinin paralellenerek, çoklu akü sisteminin bir kabinet içerisinde bir araya gelmesiyle oluşan bir teknolojidir. ENEL teknolojisindeki E4 Modüler UPS serisi sayesinde yüklerin beslemesinde herhangi bir kesinti olmaksızın sisteme modül eklenip çıkartılabilmekte, buna bağlı kesintisiz olarak güç artırıp azaltılabilmektedir. Sonsuz paralelleme teknolojisi sayesinde adet farketmeden paralelleme yapılmaktadır. Genelde bir çok Modüler UPS üreticisi cihazlarında merkezi By-pass kullanılırken, ENEL E4 UPS serisinde her modül kendi BY-pass’ını içinde barındırmaktadır.

ENEL E4 serisi aynı güçteki modülleri bir araya getirerek sağladıkları enerji ile çıkışlarında bağlı olan yükleri sağlıklı (harmoniksiz) temiz bir enerji ile beslerken, aynı zamanda sistem tek bir akü grubuna bağlı olduğu için her bir modül için ayrı akü grubuna gerek duyulmaz böylelikle de maliyetinde düşmesini sağlar.

MODÜL EKLEME-ÇIKARMA HOT-SWAP İLE MÜMKÜN

ENEL E4 SERİSİ Modüler UPS’ler, 3 seviyeli IGBT Doğrultucu & Evirici topolojisine sahip verimi %96’ya kadar çıkartmaktadır. Günümüz teknolojisine uygun olarak dokunmatik panel özelliğine sahip, yüksek giriş katsayısı (0,99), şebeke dostu düşük giriş akımı, aynı zamanda yükü en temiz hale dönüştürür. Hot swap özelliği sayesinde yükte herhangi bir kesinti olmadan modül ekleyip çıkarılabilir. Pek çok modülden oluşan UPS’ler için her ne kadar önlem alınsa da arıza olma ihtimalleri her zaman mevcuttur. Ek olarak çeşitli sebeplerle güç modüllerini kabinden çıkarmak ve yeni modül eklemek isteyebilirsiniz. Her modül için ekleme çıkarma işlemi yaparken elektriği kesmek zorunda kalmamak için hot-swap teknolojisi ile üretilmiştir.

Modüler UPS'lerin en sık kullanıldığı yerlerde genellikle alanı en verimli şekilde değerlendirmek çok önemlidir. Bu anlamda tercih ettiğiniz ürünün kompakt olması, ya da başka bir deyişle en yüksek gücü en küçük hacimle ve/veya taban alanıyla verebilmesi uzun vadede kullanıcıya büyük katkılar sağlayacaktır. ENEL E4 Serisi bu özellikleri en yüksek teknoloji ile sunmaktadır. Maksimum kullanabilirlik ve düşük arıza giderme süresi, rejeneratif mod (kendi kendini yükleme) özelliği ile yüksek verimli yükleme ve arıza sonrası emniyetli test gerçekleştiren bir yapıya sahiptir. Ayrıca ENEL kullanıcıya E4 Modüler UPS’ler cold start teknolojisi ile çalışmanın yanında, panelden ve uzaktan acil olarak cihazı kapama özelliği sunar. Günümüz yaşam koşullarına karşı ise kısa devre, aşırı gerilme ve yıldırım gibi tehlikeli durumlarda kendini koruma teknolojisi ile üretilmektedir. Düşük ağırlık ve kapladığı alan bakımından Enel E4 Serisi kullanıcı dostudur. Çoklu dil seçeneği ile geliştirilmiş cihazlar, olay ve data kaydı sunmaktadır.

ups yazıcı

Seçimlerini ENEL markasından yana kullanan birçok hastane, data center firmaları ve finans sektörü gibi bir çok önemli alanda Modüler UPS’e ihtiyaç duyulmaktadır.

İstanbul Yeni Havalimanı gibi büyük projelere imza atan ENEL, kule kontrol vb. kritik öneme sahip alanlarda 4200 kVA gücünde Modüler UPS kullanmaktadır. 20 kVA gücünde modüller bulunmakta olup, bir kasa (frame) içerisinde toplam 6 adet modül paralel çalışarak 120 kVA paralellerken birden fazla kasayı (frame) yan yana koyarak güç artırımı yapabilmekte. 40 kVA modül gücüne kadar ulaşan marka ENEL, yeni çalışmaları ile daha da yüksek güçlere çıkmayı hedeflemektedir.  

MODEL UPS'NİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

  • 3 SEVİYELİ IGBT DOĞRULTUCU & EVİRİCİ TOPOLOJİ

  • REJENERATİF MOD (Kendi kendini Yükleme)

  • SONSUZ PARALELLEME

  • MODÜLER BY-PASS