İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, ileri teknolojisini dünya çapında toplumların yaşam kalitesini yükseltmek ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya sunmak için kullanıyor.

Mitsubishi Electric tarafından yapılan açıklamaya göre, bu doğrultuda bütün faaliyetlerinde çevresel duyarlılığı önceliği olarak kararlaştıran firma, yüksek enerji tasarrufuna sahip çözümleriyle Türkiye’de çevre dostu binalar, fabrikalar ve altyapı projelerinin iklimlendirme, otomasyon, asansör, yürüyen merdiven ve görsel veri sistemleri için iddialı bir çözüm ortağı olarak fark yaratıyor.

Açıklamada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle görüşlerine  başvurulan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, şirketin, 100. yıl dönümü olan 2021 senesine kadar ürün kullanımı ile üretimden kaynaklanan karbondioksit salımını yüzde 30’a varan düzeyde azaltmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Sürdürülebilir dünyanın önündeki en büyük engelin iklim değişikliği olduğu bilinciyle hareket eden bir şirket olduklarını vurgulayan Saraçoğlu, markanın çevre yönetimi konusundaki tutumunu ifade eden "Eco Changes (Eko Değişim)" ilkesi çerçevesinde hem çalışanlarının hem de toplumun eko-bilinç düzeyini yükseltmek için çalıştığını dile getirdi.