Çağa ayak uyduran otomasyon ürünlerini br başlık altında toplayan Mitsubishi Electric’in yeni ürünü; endüstriyel tesislere ve alt yapı projelerine kısa sürede devreye alma imkanı verecek. Ürünün dış kabini Türkiye’de üretilecek olan ve Türk sanayisine yüksek katma değerli ileri teknoloji otomasyon çözümleri sunan Mitsubishi Electric; fan, pompa, kompresör, klima santrali, değirmen, konveyör, vinç, kırıcı, karıştırıcı ve açma-sarma uygulamaları gibi pek çok farklı prosesin otomasyonunu oldukça kolay bir şekilde sunuyor. “Panolu Inverter Çözüm Platformu”nun içerisinde yer alan hazır çözüm parametreleri ve programları bu şekilde ek bir donanıma ihtiyaç duyulmasını da engelliyor. Aynı zamanda ürünü panolu inverter çözümü ile birlikte PLC kontrol sistem çözümü, düşük harmonikli çözüm, fren ünitesi ve fren direnci çözümü, pano soğutma sistem çözümü gibi konuları için de yetecek kadar güçlü bir alt yapıya sahip.

KUSURSUZ TOPRAKLAMA SÜREKLİLİĞİ

Mitsubishi Electric “Panolu Inverter Çözüm Platformu”; EN 61439-1/2 tip test standartlarına uygun bara sistemleri ve aksesuarlarıyla tasarlanmış. Çeşitli testlerden geçen ürün montaj talimatlarına uygun bir şekilde üretilmiş. %95 nemli ortamda ve -10ºC veya 50ºC ortam sıcaklığında bile verimli çalışmaya devam edebilen, IP21’den IP54’e kadar uzanan geniş pano IP seçeneği sunan “Panolu Inverter Çözüm Platformu” aynı zamanda havalandırma sistemi ve kaynaksız iskelet yapısı sayesinde kusursuz topraklama sürekliliği sağlıyor.

Mitsubishi Electric Panolu Inverter

GÜÇLÜ PANOLU INVERTER ÇÖZÜMLER

Panolu Inverter Çözüm Platformu”'nun başlıca özellikleri arasında; sabit mıknatıslı (permanent magnet) ve asenkron motorlar için benzersiz motor tanıma, V/f ve vektör kontrolü çalışma, açık ve kapalı çevrim vektör kontrolü, hız, tork ve pozisyon kontrolü ile çalışma gibi özellikler bulunuyor. Benzersiz kaldırma, yürütme ve pozisyonlama alternatifleri de olan ürün, A800 serisi inverterler ile kuvvetlendirilen panolu inverter çözümleri sayesinde %250 aşırı yüklenme kapasitesi, gelişmiş frenleme kabiliyeti ve kapalı çevrim çalışma özelliklerine sahip. Yeni inverter serisi A800 Plus sayesinde bu yeni platform; vinç, açma-sarma ve asansör uygulamaları için geliştirilmiş özellikleri sebebiyle geleneksel frekans inverterlerinden çok daha fazlasını sağlayıp çok daha güçlü hale geliyor.

Neredeyse % 98 oranında verim kazandıran platform, Avrupa Eko Tasarım Standardı’na göre sabit mıknatıslı (permanent magnet) motor sürme seçeneği sayesinde ekstra enerji tasarrufu elde ediyor. 6K memory kapasiteli, 19ns çevrim hızlı, gelişmiş dahili PLC özelliği ile daha da güçlendirilen ürün, hem inverter dışından başka hiçbir ekipman satın almadan arzu edilen çalışma senaryosunu çalıştıabiliyor hem de GT2000 serisi operatör panelleri ile Türkçe olarak gerçek zaman saatli ve LCD parametre ünitesi sunuyor.

Mitsubishi

MITSUBISHI ELECTRIC’IN “PANOLU INVERTER ÇÖZÜM PLATFORMU”

Eş zamanlı veri izleme, USB’ye uzun dönem bilgi kaydı yapabilme, dahili önleyici bakım ve gelişmiş hata geçmişi takibi seçenekleri, platromun maliyetini de azaltıyor. Web Server ya da Wi-Fi sayesinde her an her yerden eirişilebilen çalışma kaydı, parametre ayarları ve alarm izleme işlemlerini uzaktan yapabilme olanağı sunarken; platform aynı zamanda CC-Link, Profibus, Profinet, EtherCat, Ethernet-IP, DeviceNet, Can Open, Lonworks, Modbus-RTU, Modbus TCP/IP, BacNet ve BacNet IP gibi haberleşme seçenekleriyle de uyum sağlıyor.