Mitsubishi Electric, tesislerden alt yapı projelerine, asansörden yürüyen merdivenlere, otomasyondan iklimlendirmeye kadar birçok sistem için ileri teknoloji ürünler geliştirmeye devam ediyor. Bu ürünleri geliştirirken enerji verimliliği konusunu esas aldıklarını söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, Enerji Tasarrufu Haftası’nda belirledikleri hedefleri açıkladı.

ENERJİ KONTROL PAKETİ İLE DOĞRU İZLEME

İşletmelere ve projelere önemli oranda enerji tasarrufu sağlama hedefi ile yola çıkan Mitsubishi Electric, Enerji Kontrol Paketi ile işletmede tüketilen enerjinin verilerini canlı olarak topluyor ve hem sağlıklı hem de kolay bir şekilde analiz edilmesini sağlıyor. İşletmelere enerji verimliliği konusuyla ilgili sundukları çözümleri anlatan Saraçoğlu, dünyadaki mevut kaynakların en verimli şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Enerji Kontrol Paketi ile ilgili bilgileri de şu sözlerle anlattı: “İşletmelerde tüketilen enerjiyi tüm noktalarda tespit ediyoruz ve verileri canlı bir şekilde topluyoruz. Bu sayede elde ettiğimiz verileri sağlıklı bir şekilde analiz edebiliyoruz. Doğru bir enerji yönetimi için sahip olmamız gereken donanım, yazılım ve dokümantasyonu tek bir noktada bir araya getiriyoruz.” Endüstri 4.0 konusuyla ilgili de konuşan Saraçoğlu, sundukları dijital fabrika konseptinin çevreci bir yaklaşıma sahip olduğuna işaret ediyor. Özellikle konut, ofis gibi alanları A+++ ürünlerle hazırlayarak üst düzey bir verim sunduklarını söyleyen Saraçoğlu, hem Türkiye hem de Avrupa pazarına sundukları yeni klima serisinin de bu noktada önemli olduğunu ifade ediyor.

KARBON EMİSYONUNA DİKKAT

İşletmelerin hem ürünlerden hem de üretim kaynaklanan karbon emisyonunu düşürmenin önemli olduğunu söyleyen Saraçoğlu, Çevre Raporu sonuçları hakkında da bilgiler verdi. Üretim tesisini yenileyerek operasyonel süreçleri geliştirdiklerini söyleyen Saraçoğlu, bu çalışmalar sayesinde yıllık sera gazı emisyonlarının 1.27 milyon tona düşürdüklerini ifade ediyor. CO2 emisyonlarının düşürülebilmesi için tesislerin yenilenmesi ve IoT teknolojilerinin kullanılması gerektiğini belirten Saraçoğlu, bu sayede ayrıca üretimde de verimliliğin artırılacağına dikkat çekiyor.

KARBON EMİSYON HEDEFİ YÜZDE 30

Mitsubishi Electric, Eko Değişim konusuyla ilgili global düzeyde çalışmalarına devam ediyor ve toplumun bilincini artırıyor. Bu kapsamda Mitsubishi Electric 2021 yılına kadar çevreyle ilgili hedeflerini hayata geçirmek için bir plan dahilinde ilerliyor. Bu amacına ulaşabilmek içinse öncelikle çevre yönetimiyle ilgili faaliyetlerini güçlendiriyor. Ayrıca ürün kullanımından kaynaklanan CO2 emisyonunu yüzde 30 oranında azaltmayi planlıyor.