Mitsubishi Electric, enerji yönetimi teknolojisi geliştirdi. Bu teknoloji; fotovoltaik ve diğer elektrik üretimi sistemlerinin verimli bir şekilde yönetilmesi ve şirket tesislerinde park halinde bulunan elektrikli araçların şarjı ve deşarjı için kullanılacak. Bu sistem, elektrikli araçların durumunu izliyor, bağlanan araçlar akü olarak kullanıldığından dolayı enerji maliyetlerini azaltıyor ve şarj programı kısa aralıklarla güncelleniyor. Tüm bu çalışmalar sonucunda elektrikli araç kullanımlarından kaynaklanan maliyeti artışlarını minimum düzeye indiriyor. 

ÇOK YÖNLÜ GÜÇ KOŞULLANDIRMA SİSTEMİ

Mitsubishi Electric’in geliştirdiği enerji yönetimi teknolojisinde çok yönlü güç koşullandırma sistemi kullanılıyor. Bu sistem pik saatlerde şebeke elektriğinin kullanımını azaltılması ya da başka kaynaklara yönlendirilmesi için elektrik maliyetlerini hesaplıyor. Fotovoltaik ve diğer elektrik üretimi sistemleri ile de kullanıcının şirketinde park halinde bulunan elektrikli araçların şarj/deşarj işlemlerini koordine ediyor. Elektrik ihtiyacına ve fotovoltaik elektrik üretim kapasitesine ilişkin tahminler yürütüyor. 
 
ENERJİ ALANINDA HEDEF BÜYÜTÜYOR 

Mitsubishi Electric’in hedefi gelecekte daha yüksek verimliliğe ulaşmayı ve performans elde etmeyi amaçlıyor. Bu amaca ulaşabilmek içinse yeni enerji yönetimi teknolojisine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Mitsubishi Electric, enerji alanındaki ticari hacmini arttırmayı hedefliyor