BRÜKSEL/BERLİN (AA) -  Rusya'nın doğal gazını Almanya'ya iletecek Kuzey Akım 2’nin, Avrupa Birliği denetimi konusunda, taraflar uzlaştı.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel yapmış olduğu açıklamada,

ALMANYA: AB, RUSYA İLE UZLAŞTI

Rus doğal gazını Almanya'ya taşıması planlanan Kuzey Akım 2 proje  yönetmeliği konusunda Fransa ve Almanya’nın birlikte çalışması sonucunda bir anlaşma sağlayabildik,değerlendirmesinde bulundu.

KUZEY AKIM 2'DE GÖRÜŞ AYRILIKLARI

Daha önce Kuzey Akım 2 projesi, Paris ve Berlin arasında görüş farklılıklarına neden olmuştu.  Ve Fransa yaptığı açıklamada, doğal gaz projelerinin AB gözetimine tabi tutulmasının önünü açacak düzenlemeye destek vereceğini ifade etmişti.
AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, Brüksel’de doğal gaz piyasasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesi için bir araya geldiler. Konunun Avrupa Parlamentosu (AP) ve üye ülkeler tarafından onaylanması gerekiyor.

RUSYA VE AB'YE KARŞI, ABD VE UKRAYNA SATRANCI

Kuzey Akım 2 kapsamında, 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Avrupa'ya sevki planlanıyor. 
Kırım'ın ilhakı sonrasında, geçmiş tarihte, Avrupa'ya aktardığı doğal gazda Ukrayna’nın payını azaltmak isteyen Rusya, 2015’te Kuzey Akım 2’yi, açıklayarak, İsveç, Finlandiya ve Almanya’da 2017’de proje imza altına alınmıştı.
Gazprom'la birlikte, Wintershall , Uniper, Engie, Shell, OMV ve gibi Batılı şirketlerin de içinde olduğu söz konusu projeyi, Ukrayna ile birlikte, Polonya ve ABD istemiyor.