Barış Teknoloji Mühendislik ve İmalat Grubu Yöneticisi Hamdi Hoplamaz, kojenerasyon sistemlerinde atık ısı uygulamalarını anlattı. Kojenerasyon sistemlerinin avantajına dikkat çeken Hoplamaz: “Enerji kullanım verimini toplamda yüzde 90’a çıkarmak olası. Elektrik, ısıtma, soğutma (trijenerasyon) mümkün olmasının yanı sıra hem verimlilik hem de doğalgaz kullanımı ile düşük sera gazı üretilmekte, tesisin karbon ayak izi düşürülmektedir. Ayrıca diğer santrallere göre daha kısa devreye alma süresi söz konusu olmasının yanı sıra kaliteli elektrik üretimi gerçekleşmektedir. İletim ve dağıtım kaybı olmaması elektrik verimliliğini arttırdığı gibi kullanıcı kayıp kaçak bedeli ödemez. Öte yandan bazı proseslerde jeneratör gerekliliği azaltıldığı gibi firmalara ekonomik rekabet sunuyor” dedi. 
Kojenerasyon atık ısı potansiyelleri hakkında bilgi veren Hoplamaz, LT Isısı, HT Ceket ısısı, Egzoz ısısı hakkında da bilgi verdi. 

Farklı alanda faaliyet gösteren tesislerin yanı sıra otel, AVM, hastane, biyogaz tesislerinde de atık ısı sıcak su kazanlarında kullanılabildiğini dile getiren Hoplamaz, kojenerasyon sistemlerinin alan sıkıntısı olan projelerde konteyner içerisinde de kullanılabildiğini vurguladı.