KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de 40 milyon lira yatırımla kurulacak olan ve senede 24 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi beklenen  biyogaz santralinin tanıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili olrak Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Körpınar mevkisinde kuracakları biyogaz santralinin 2020 senesinde faaliyete geçeceğini açıkladı.

Tesisin inşaat çalışmalarına başlandığını belirten Bozalp, yapım sürecinde ortalama 70, işletme aşamasında ise 25 kişi görevlendirilecek olan santralde, bölge halkına da iş olanağı sunulacağını hatırlattı. 

İlk aşamada santral için 40 milyon liralık yaptırım yapılacağını aktaran Bozalp, sonrasında ise kapasite artırımı, gübre tesisi ve seracılık gibi ek tesisler inşa edilerek Emin Evim Şirketler Grubu tarafından, bölgeye toplam 80 milyon liralık yatırım yapılacağını ve bu yatırımla ülkenin yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak elektrik üretimi gerçekleştirileceğini söyledi.

Elde edilecek enerjinin Türkiye'nin sistemine dahil edileceğini anımsatan Bozalp, bunun da yaklaşık 14 bin hanenin elektrik tüketimine kaşılık geldiğini belirtti.

Aynı zamanda, hayvancılıktaki atıkların bu tesisle birlikte bertaraf edilerek elektrik ile katı ve sıvı gübre üretileceğini anlatan Bozalp, böylelikle çevre ve yeraltı sularının kirlenmesinin de önüne geçileceğini söyledi.