Firmanın 126 MW kurulu gücü ile Karadeniz Powership Doğan Bey isimli gemisi, Sierra Leone’de elektrik üretiyor. Sierra Leone Elektrik Kurumu Otoritesi EDSA, Enerji Bakanlığı ve Maliye ve Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ile imzalanan Şebeke Altyapısı ve Elektrik Üretim anlaşmasına göre; 5 sene süresince Sierra Leone’nin ulusal şebekesinin elektrik gereksiniminin %33’ünü karşılayacak. Anlaşma ile ilgili olarak Sierra Leone Enerji Bakanı Henry O. Macauley, şöyle diyor: “Bu proje, ülkede her geçen gün artan enerji talebini karşılayabilmek ve ülkenin ulusal şebekesinin istikrarı için büyük önem taşıyor”. Macauley, konuşmasını ise Karpowership'in acil enerji ihtiyacı olan ülkeler için kısa sürede hızlı, ekonomik ve esnek çözümleri ile doğru adres olduğunu belirterek bitirdi.

HEDEFİMİZ, İSTİHDAM YARATMAK

Gambiya’da da operasyonlarını devreye sokmaya hazırlanan Karpowership, Ulusal Su ve Elektrik şirketi NAWEC ve Gambiya Enerji Bakanlığı ile Gambiya’nın elektrik gereksiniminin %33’ünü 2 sene boyunca sağlamak için Banjul’da Elektrik Satış Sözleşmesi'ni imzaladı. Karpowership tarafının temsilcilerinden Mehmet Katmer, NAWEC ile çalışmalarının önemini Gambiya halkına sürdürülebilir elektrik sunmak için olduğunu söyleyerek anlatıyor.

Ayrıca, 37MW gücündeki Karadeniz Powership Koray Bey isimli geminin üç hafta gibi kısa bir zamanda Banjul'a vardığını, kısa veya uzun vadeli elektrik ihtiyacını karşılamak için en kısa sürede hazır olacağını söyledi. Aynı zamanda Karadeniz Powership Doğan Bey ve Karadeniz Powership Koray Bey gemileriyle de Sierra Leone ve Gambiya’nın büyüyen ekonomilerinin artan talepleri karşılanarak, ülkelerin elektrik arzına önemli katkı sağlayıp, çeşitli endüstrilere ekonomik ve güvenilir elektrik sağlayarak iş alanları yaratılması da amaçlanıyor.