Binaların ve sanayi tesislerin en büyük gider kalemi olarak görülen enerji tüketimi ile ilgili dijital devrim sunarak enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen ISS Türkiye Teknik Hizmetler, özgün enerji verimliliği modeli ile elektrik, doğalgaz, petrol bazlı diğer yakıtlar gibi önemli giderlerde tasarruf sağlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ISS Türkiye CEO’su Cavit Habib ile ISS Türkiye Teknik Hizmetler Genel Müdürü Dağhan Yalçın, bu konunun binalar ve sanayi tesisleri için önemli olduğunu söylerken Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketi (EVD) yetki belgesi almaya layık görüldüklerini açıklayarak “Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz özgün modelimizle hem konut hem de endüstriyel tesis sahiplerinin yüzünü güldürmeye hazırız” dedi. 

“KAYIPLARI TESPİT EDİYORUZ”

Enerji verimliliği modeli ile ilgili bilgiler paylaşan Yalçın, amaçlarının enerji verimliliği modeli ile elektrik, doğalgaz ve petrol bazlı yakıtların enerji tüketimine konu olan ve fiyatları yükselen ana girdilerde tasarruf sağlamak olduğuna dikkat çekiyor. Bu model sayesinde ayrıca binaların ve tesislerin enerji daha verimli kullanabilmesinin önünü açtıklarını belirtiyor. Yalçın konuşmasına şu sözlerle devam ediyor: “Binalar ve endüstriyel tesislerde olası kayıpları tespit ederek enerji verimliliği ve tasarruf yöntemleri konusundaki engin deneyimlerimizi müşterilerimizle paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Böylece hem profesyonel kişiler tarafından planlanan yerinde eğitim içerikleri hem de yüksek teknolojili cihazlar ile yine yerinde uygulama imkânı yaratılmasını sağlayacağız” dedi.

DİJİTAL DEVRİM ENTEGRASYONU 

ISS Türkiye Teknik Hizmetler, dijitalleşme devrimine attığı adımla sektörde önemli bir fark yaratıyor. Bu farkın neler olduğunu sorduğumuzda ise Yalçın’dan şu yanıtı alıyoruz: “SS Türkiye’nin Kağıthane’deki merkez binasında başlattığımız FM4.0 uygulamaları kapsamında IoT ve çalışma yeri yönetimi entegre sistemler olarak hayata geçti. Bu entegre sistem ile sensörler aracılığıyla müşteri tesislerinden merkeze iletilen veriler yorumlanması ve verimli müdahalelerde bulunması hedefleniyor. 2018 yılında imza attığımız önemli projeler oldu. Bu projeler arasında ise; Vodafone binaları, L’Oréal fabrikası, Alstom GE fabrikası, Microsoft, Schneider fabrikası, Novartis tesisleri ve perakende mağazaları başta olmak üzere birçok müşteriye acil arıza müdahalesi ve periyodik bakım faaliyetleri kapsamında yıl boyunca hizmet verdik. Ekip, tesislerin fit-out ve taahhüt süreçlerinde birçok yatırım projesine de anahtar teslim destek sağladık.”