Bölgenin en büyük imalat sanayi fuarı WIN EURASIA çatısı altında ziyaretçilerle buluşacak olan Industrial Energy Systems, 14 – 17 Mart tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. IES Proje Direktörü Ceyda Alp ile fuar özelinde merak ettiğimiz konuları konuştuk.

WIN EURASIA kapsamında Endüstriyel Enerji için ne kadarlık bir bölüm ayrıldı?

Geçtiğimiz yıl 146 ülkeden 75 binin üzerinde ziyaretçiyi ve 1,800 katılımcıyı bir araya getiren WIN EURASIA’nın en önemli parçalarından biri olan INDUSTRIAL ENERGY SYSTEMS EURASIA, yenilenen konseptiyle, 2019 yılında da Avrasya bölgesinin en büyük imalat sanayi fuarlarından olacak. Otomotiv endüstrisi, ilaç, kimya endüstrisi, elektrik-elektronik, demir-çelik endüstrisi, plastik ve kauçuk endüstrisi, liman, savunma sanayi, madencilik ve inşaat endüstrisi, enerji ve yenilenebilir enerji, gıda endüstrisi, altyapı yatırımları, tekstil endüstrisi, beyaz eşya sanayi gıda işleme ve ambalajlama endüstrisi gibi birçok sektörden katılımcı ve ziyaretçilerimiz fuarımızda yer alacak.

INDUSTRIAL ENERGY SYSTEMS EURASIA kapsamında enerji depolama ile ilgili nasıl bir bölüm olacak?

INDUSTRIAL ENERGY SYSTEMS EURASIA’nın odaklandığı konular arasında; elektrik üretim sistemleri, depolama, enerji otomasyonu ve enerji verimliliği yer alıyor.

Enerji depolama sistemleri; sürdürülebilir enerji geçiş sürecinin olumlu şekilde ilerlemesinde depolama sistemleri önem taşıyor. Bunun sebebi ise elektrik sistemlerinde esneklik sağlaması, arz-talep konusunda değişimler yaşanması noktasında depolama teknolojisine ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca bu teknolojinin gelişmesiyle birlikte yenilenebilir kaynakların kullanımı konusunda teşvik artıyor. Bu nedenle gelişmiş ülkeler, bu teknolojilerin yaygınlaştırılması için çalışıyor ve uzun vadeli politikalar üreterek süreci destekliyor. Hannover Fairs Turkey olarak düzenlediğimiz fuarla, Türkiye sanayisine her alanda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle INDUSTRIAL ENERGY SYSTEMS EURASIA’da enerji depolama teknolojileri öncelikli konularımız arasında yer alıyor.

Gelen ziyaretçiler enerji verimliliği ile ilgili hangi çözümlerle karşılaşacak?

İlk olarak fuar kapsamında düzenleyeceğimiz özel etkinliklerle ziyaretçilere ve katılımcı firmalara enerji verimliliği konusundaki çalışmalarla ilgili farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili olarak da enerji verimliliği ile ilgili 360 derece bütünleşmiş çözümleri bir araya getiriyor. Bu sayede ziyaretçiler, enerji tüketiminin nerede yoğunlaştığını ve hangi alanlarda iyileştirme yapabileceklerini öğrenebilecekler. Enerjide verimliliği arttıracak çözüm önerileri arasında; türbin, jeneratörler, şalt sistemleri, iletimi, dağıtımı ve akıllı şebeke dediğimiz sistemler yer alıyor. Fuarda bu sistemlerin yanı sıra enerji, elektrik ve elektronik sektörlerinin endüstriyel ve ticari uygulamaları, konvansiyonel kaynaklardan yenilenebilir enerjiye kadar farklı güç üretim ve modelleri, depolamadan kablo ve izolatörlere kadar tüm teknolojik çözümler sergileniyor. Sergilenen ürün grupları arasında da kesintisiz güç kaynakları, jeneratör, transformatör, mekanik sürücü gibi alanlar yer alıyor. Endüstriyel Aydınlatma ürün grubu; enerji verimliliğinin en çok uygulandığı alan. Bu doğrultuda Endüstriyel Aydınlatma sektöründe enerji verimliliğini vurgulayacak ürünlerin sergilendiği özel bir alan yaratılması planlanıyor.