Enerji sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Solimpeks, özellikle su ısıtma sistemleri ve ısı pompası ürünleri ile 70’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 

Firmanın kuruluşuyla ilgili kısaca bilgi veren Dağ, “Solimpeks Enerji olarak 2001 tarihinde ihracat odaklı bir firma olarak kurulduk. Güneş enerji ve su ısıtma sektöründe faaliyet göstererek kökü 1970’li yıllara dayanan baba mesleğimizi yeni kuşaklara taşımış olduk. Üretimle başladık ve ilk siparişimizi ihraç ettik. Halen üretimimizin yüzde 80’inini ihraç ediyoruz ve 70’ten fazla ülke ile çalışıyoruz. Ürün gamımız içerisinde güneş enerjisinden su ısıtma sistemleri, ısı pompaları teknolojileri yer alıyor. Isı pompaları teknolojileri de Türkiye dışındaki tüm ülkelerde teşvik kapsamında değerlendiriliyor. Türkiye’de ise en yüzde 100 yerli üretimle kullanıma sunuluyor. Ciddi teşviklerle Türkiye ekonomisine katkı sağlayabilecek önemli bir teknoloji.” dedi. 

Güneş enerji sektöründeki teknik detayların önemi hakkında da bilgi veren Dağ, “Güneş enerjisinden elektrik üretim sistemleri ile biz Türkiye’de ilk tanışan firmalardan biriyiz. Yurt dışındaki fuarları yakından takip etmemizden dolayı bu alandaki tüm gelişmeleri inceliyoruz. Türkiye’de henüz güneşten elektrik üretildiği bilinmezken biz hem sıcak su hem de elektrik üreten hibrit kollektör üretmeye başladık. Bugün dünyanın en ticari ürünü olarak kabul ediliyor ve birçok projede yer alıyor. Güneş enerjisinden elektrik üreten paneller, uzmanlar tarafından bilindiği üzere sıcaktan olumsuz etkileniyor. Biz panellerde yaşanan bu olumsuzluğu absorbe edecek ve verim kaybının önüne geçecek bir sistem geliştirdik. Bu noktada halen dünyanın birçok ülkesine ürünlerin gönderilmesini sağlıyor.” dedi. 

Dağ ile Enerjisini Üreten Fabrikalar programında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.