SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde inşası gerçekleştirilen ADASU HES projesinin yaklaşık 41 milyon lira değerinde enerji ürettiğini aktardı.

Rüstem Keleş'in yaptığı açıklamaya göre, yerel yönetim tarafından inşa edilen hidroelektrik santrali ADASU HES'in Türkiye'ye ve Sakarya'ya kazandırmaya devam ediyor.

ADASU HES'in 2013 yılında hizmete girdiğini hatırlatan Keleş; geleceğin yenilenebilir enerji kaynakları üzerine kurulduğunu ve  bu anlamdaki adımların çok önceden stılmaya başlabdığını belirtti ve mümkün olan tüm projelerin suyun enerjisinden yararlanmak için gerekli yatırımları yapmayı sürdürüleceğini vurguladı.

Projenin elektrik üretiminin dışında çok sayıda fayda sağladığını da belirten Keleş, kentin ortasından akan Sakarya Nehri'ni değerlendirmek amacıyla inşa edilen HES'in oluşturduğu göletle, bir mesire alanı olan Sakaryapark projesinin de devreye alındığını hatırlattı.

ADASU HES  sayesinde180 milyon kilovat enerji 

Sakarya Nehri'nin doğu kesimindeki 10 bin dönümlük araziyi bilhassa yaz aylarında susuz bırakmamak  amacıyla da bir proje geliştirdiklerinin bilgisini paylaşan Keleş, şöyle konuştu: