Baymak Düzlemsel (Flat Plate) Güneş Kollektörleri, güneş ışığından maksisumum enerjinin kazanımını sağlıyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Tabii ki lazer kaynak teknolojisi, yüksek performanslı cam yapısı, verimli soğurucu yüzeyi ve uzun ömürlü şasesi sayesinde...

Türkiye güneş ışığı almada Avrupa’da ilk sıralarda yer alıyor. Bu sebeple ülkedeki güneş enerjisi kullanımı için de maliyeti düşük ama verimi yüksek performans ile ısınma sağlanıyor. Bu alandaki çalışma ve yatırımlarına özellikle son 4 senede hız kazandıran Baymak, hem evlere hem de iş yerlerine Düzlemsel (Flat Plate) Güneş Kollektörleri ile güneş enerjisi çözümleri sağlıyor. Lazer kaynak teknolojisi, yüksek performanslı cam yapısı, verimli soğurucu yüzeyi ve uzun ömürlü şasesiyle Baymak kollektörleri güneş ışığından en fazla verimi sunar.

Güneş enerjisi denilince akla gelen ilk markalardan Baymak, ayrıca zengin ürün yelpazesinde bulunan kazanlar, yoğuşmalı kazanlar, ısı pompaları, elektrikli ısıtıcılar, boylerler gibi güneş kollektörlerine uyumlu ürünleri ile kullanım suyu, havuz ve mahal ısıtması noktalarında da yer alıyor. Ülke genelinde ürünlerin ve sistemlerin kurulumu konusunda eğitimli bayi çalışanlarına sahip Baymak, tüm ihtiyaçlar için basit bir şekilde projelerin kurulumlarını da yapıyor.

Düzlemsel (flat plate) güneş kollektörleri neler sunuyor?

Baymak Lazer Kaynak Teknolojisi

Üretimi lazer kaynak teknolojisi ile sağlanan ve tamamı DIN Solar Keymark sertifikalı ürün yüksek verim ve kaliteye sahip. Ayrıca kaynak teknolojisi sayesinde güneş enerjisinden fayda sağlayan absorber yüzey ve üründe kullanılan solar ürün ekipmanlarından elde edilen yüksek verim; minimum güneş kollektörü kullanarak daha fazla sıcak su üretimi sağlar.

Türkiye'de üretilen Sandy desenli cam

Ürün; düşük demirli, temperli ve “Sandy desenli” özellikleriyle ışınların yansımasını en aza indirger. Bunu da kollektörde maksimum güneş ışının toplanmasını sağlayarak başarır. Camlardaki demir oksit oranı düşük solar geçirgenliğini artırmak için düşük tutulur. Ayrıca ulaşım ve montaj esnasında kırılmaması için de temperleme yapılır. Üretimi ülkemizde yapılan Sandy desenli cam aynı zamanda Avrupa’nın da verimi en yüksek güneş kollektörü camları arasında yer alıyor.

Verimi düşüren yansımalara veda!

Bakır ve alüminyum üzerine titanyum nitritoksitle kaplanmış selektif soğurucu yüzey; güneş kollektörlerine güneşten gelen radyasyon ısısını, plakaya aktarıp verimi zedeleyen yansıma kayıplarını en aza indirir.

Uzun Ömürlü Şase

Güneş kollektörlerine yağmur, kar gibi hava olaylarından dolayı su kaçmasını engellemek amacıyla cam tutucu conta olarak vulkanize UV dayanımlı EPDM kullanılır. Ürünün köşelerinde yaşanabilecek sızıntıları bu cam contası engeller. Yapımında kullanılan malzemeler, 200 derece sıcaklığa karşı koyabilen ve güneşin yaşlandırma etkilerine dayanıklı olarak üretilmiştir.