Altuğ Karataş’ın hazırlayıp sunduğu Sanayide Enerji Verimliliği Programı’nın bu haftaki konuğu Altaca Enerji Yönetim Kurulu Üyesi, Ortağı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin oldu. Yenilenebilir enerji alanında önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Yetkin, Gönen’de hayata geçirdikleri proje hakkında da detaylı bilgiler verdi. 

Yetkin: “Atıktan sentetik petrol üretimi konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu alanda dünyada en ileri seviyede bulunan şirketlerden biriyiz. Bu çalışmanın devamı olarak bu üretimi hammadde hazırlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz biyogazdan elektrik üretimi çalışması da başarılı bir şekilde devreye girdi. Gönen’de bu konuyla ilgili bir yatırımımız oldu. Gönen’de 2.2 MW’lık bir yatırım hedefiyle yola çıktık daha sonra verimliliğin yüksek olması sayesinde kurulu gücümüzü 3.62 MW’a yükselttik. Bu yatırımımız hem ulusal hem de uluslararası çapta ödüller aldı.” Sözleriyle projenin detayları hakkında bilgi verirken biyogaz elde ettikten sonra ellerinde kalan değerli organik maddeyi işleme konusunda geliştirdikleri teknolojiyi de anlattı.  

Altaca Enerji Yönetim Kurulu Üyesi, Ortağı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin, Altuğ Karataş’ın sorularını yanıtladı.