Otomatik sigortalar ve kaçak akım koruma şalterleri ile karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi veren Federal, otomatik sigortaların aşırı akıma ve kısa devreye karşı tesisatını korumakla görevli olduğunu belirtiyor. Kaçak akım koruma şalterinin ise toprak kaçağına karşı koruma önlemi oluşturduğuna da dikkat çekiyor. 

1.    Otomatik sigorta tipleri nelerdir? Devreyi açma nedenleri hakkında bilgi verebilir misiniz? 
Otomatik sigortaların görevlerini bağlı bulundukları elektrik tesisatın aşırı akıma ve kısa devreyi koruma amacıyla kullanılıyor. Beyan edilen akımlar ise üzerindeki yüksek akımla ya da kısa devre zamanında devreyi otomatik olarak açıyor. 

2.    Farklı tiplerdeki otomatik sigortaların arasındaki farklar nedir? 
Genellikle evlerde elektrikli ısıtıcılar gibi anahtarlama sırasında ani yüksek akımların oluşmadığı aydınlatma ve priz devrelerinin korunmasında B tipi otomatik sigortalar kullanılıyor. C ve D tipi otomatik sigortalar ise genellikle anahtarlama ya da çok sayıda floresan lambanın korunmasında kullanılır. 

3.    Otomatik sigortaların başlıca açma nedenleri nelerdir?
Otomatik sigortanızın sürekli veya ara ara açması devrede aşırı yüklenme olduğu veya tesisatınızın herhangi bir noktasında kısa devrenin gerçekleştiğini gösterir. Otomatik sigortaların en çok karşılaştığımız açma nedenleri aşağıda sıralanmıştır.