Ülkemizin ofis mobilyası alanındaki i ilk Tasarım Merkezini kurma şansı elde eden Ersa, aynı zamanda yine bu alanda Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan da ilk firma sayılıyor. Kurulduğu 1958 senesinden beri teknolojik, yenilikçi ve çevreci vizyon edinen Ersa, günümüzde 41 ülkeye mobilya, tasarım, üretim ve mimari alanlarında yüksek kalitede ürünler ihraç ediyor.

Ersa'nın ülkemizden ve uluslararası tasarımcılarla iş ortaklığı beraberinde geliştirdiği ürünler dünyada en önemli ödüller kazanırken ayrıca uluslararası pazarın öncüleriyle yaptığı iş birlikleri sayesinde de küresel standartlarda ilerlemeler amaçlıyor.

Mobilya sektöründe yenilikçi ve teknolojik tasarımları destekleyecek ham madde ve yarı mamul malzemenin geliştirilmesi ve üretilmesi ihtiyacına yönelik yapacağımız çalışmalarla sektöre ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda faaliyet gösterecek Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerimizde, malzemeden son ürüne kadar tüm süreçlerde katma değeri yüksek yeniliklere öncülük ederek sektördeki asıl ihtiyaca doğrudan yanıt verecek gelişmeleri hedefliyoruz.” sözleriyle Ersa Mobilya Genel Müdürü Hasan Tici konu ile ilgili firmanın görüşlerini belirtiyor.

3 MİLYON DEĞERİNDE YATIRIM

Neredeyse 3 milyon değerinde bir yatırımla faaliyete geçirilen Ersa'nın Ar-Ge Merkezi, geride bıraktığımız Mart ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edildi. Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan üretim tesislerinin yer aldığı alanda teknolojik ve sürdürülebilir çevreci malzemeler kullanılıyor.