Verimlilik Artırıcı Projelerin 2019 yılı başvuru tarihleri açıklandı. Bu projeler için Enerji Bakanlığı tarafından yüzde 30 hibe desteği veriliyor. Türk sanayisi için enerji verimliliği konusunda hizmet sunan Enervis ise bu konuda da başvuru danışmanlığı yapıyor. Enervis bu sayede süreci kolaylaştırıyor. 

“VAP PROJELERİ İÇİN ŞİRKETLERİ TEŞVİK EDİYORUZ”

Enerji tasarrufu konusunda sunduğu çözümlerle Türkiye’nin lokomotif üreticileri için projeler hazırlayan Enervis, önemli oranlarda enerji verimliliği sağlıyor. Enerji tasarrufu oranlarının artırılması amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu, Verimlilik Artırıcı Projeler konusunu önemsediklerinin altını çiziyor. Kipoğlu, konuyla ilgili şu bilgileri iletiyor: “2019 yılının ilk başvuru tarihleri 1 – 31 Ocak 2019 arasında gerçekleşiyor. İkinci başvuru tarihi ise 1 – 31 Temmuz’da yapılacak.” Enervis olarak VAP’ı çok önemsediklerini ifade eden Kipoğlu, şirketleri teşvik ettiklerini ve başvuruların tamamının destek almalarını sağladıklarını söylüyor. Ayrıca enerji verimliliği projelerinde yüzde 30 destek almalarına katkı sağladıklarını ifade ediyor. 

“BUGÜNE KADAR 630 PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Enerji verimliliği uygulamaları alanında 630 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Kipoğlu, her alanda enerji konusunun öne çıktığını ifade ediyor. Doğru bir enerji verimliliği için projenin başlangıcından anahtar teslimine kadar tüm sürecin sorunsuz ilerlemesi gerektiğini dile getiren Kipoğlu, bu konuda tüm sanayicilere destek olduklarının da altını çiziyor. Tekstil sektörü için ortalama yüzde 25 enerji verimliliği sağladıklarına dikkat çeken Kipoğlu, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine de vurgu yaparak şu sözleri dile getiriyor: “Sanayi alanında enerji verimliliği ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu iyileşmeler olmasına rağmen Türkiye enerji konusunda dışa bağımlılığı yüksek bir ülke… 2023 hedeflerimiz arasında birincil enerji tüketiminin yüzde 14 oranında düşmesi gerekiyor. Bu hedefe ulaşabilmemiz içinde hepimize önemli görevler düşüyor. Özellikle VAP ile ithalatı önemli ölçüde azaltmamız mümkün.”