Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan ve elektrik dağıtım ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Enerjisa Enerji, Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında 2018 faaliyet raporunu sundu ve yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. 

“PAYDAŞLARIMIZIN BEKLENTİLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE KARŞILAYACAĞIZ”

Enerji Enerji Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Türkiye’de finansal sürdürülebilirlik kavramının öne çıktığını ve yüksek değişim koşullarında zorlu bir yıl olduğunu belirtti. Zaimler, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu koşullara rağmen elde edilen başarılı sonuçların Enerjisa’nın ne kadar dayanıklı olduğunu gösterdik. Operasyonel mükemmellik ve doğru finansal risk yönetimi ile sektörde bu farkı yarattık. Bu başarıda Türk enerji piyasası düzenlemelerinin gücünün de payı olduğunu gördük. 2019 yılı ve sonrasında paydaşlarımızın beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için çalışacağız” dedi.

“SEKTÖRÜN GELECEĞİNE ÖNCÜ ADIMLAR ATACAĞIZ” 

Genel Kurul toplantısı ile ilgili açıklama yapan Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem, 2018 yılının çevik bir yönetim anlayışı olduğunu ve doğru taktikler ile başarılı ile yılı başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtti.  Enerjisa Enerji’nin amaçlarını şu sözlerle belirten Erdem, “Hedefimiz, elektrik enerjisi sektöründe bir yandan ana iş kollarımızdaki lider konumumuzu güçlendirmek bir yandan da sektörün geleceğine yönelik öncü adımları atmaktır. Bu amacımıza ulaşabilmek için yüksek teknolojilerden ve günümüzün dijital dünyasının tüm olanaklarından faydalanacağız. 2019 yılında orta ve uzun vadeli hedeflerimize uyumlu olarak hareket edip ı performansımızı sürdüreceğiz. Tüm paydaşlarımıza da en yüksek değeri sağlayacağız. Bu konudaki inancımız tamdır.” dedi. 

ENERJİSA GELİRLERİNİ YÜZDE 50, KÂRINI YÜZDE 40 ARTIRDI

2018 Faaliyet Raporu’na göre, elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yıl sonunda 3 milyar 845 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırdı. Böylelikle, şirket 2018 için belirlemiş olduğu 3,0 -3,3 milyar TL faaliyet gelirleri hedefini büyük ölçüde aştı.