ISS’in tesislerde güvenliği sağlamak amacıyla 1901 yılında kurulduğunu ve vizyoner bakış açısıyla bu hizmetlere zaman içerisinde bahçe bakımı, temizlik gibi konuların eklendiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Yalçın, bugün ISS’in enerji verimliliği konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. 

Endüstriyel tesislerde enerji verimliliği ile ilgili çalışmaların önemine vurgu yapan Yalçın, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Enerji söz konusu olunca, “Ölçmek bilmektir, bilmekte kontrol etmektir” sözüyle konuşamaya başlamamız gerekiyor. Çünkü ilk hikaye ölçmekle başlıyor. Birçok tesis sahibi endüstriyel tesislerde de daha farklı bir bilinç olsa da aslında harcadıkları enerjiyi ölçmeyle ilgili problemleri olduğunu gözlemliyoruz. Hal böyle olunca harcadığımız ya da kullandığınız enerjinin maliyetini bilebilme şansınız olmuyor. Dolayısıyla ne kadar tasarruf sağlayacağınızla ilgili prosedürleri de oluşturmak zor oluyor. Fabrikalar, daha fazla enerji tüketen alanlar olduğu için enerji verimliliği konusuna daha fazla dikkat ediliyor.  Bunun için öncelikle fabrikalarda sistematiği bina ve üretim olmak üzere iki katmana bölmek gerekiyor.  Fabrika tesisleri kendi bünyelerinde yetiştirdikleri bazı personellerle enerji faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Biz ise ISS olarak fabrikada çalışanların asıl yapmaları gereken işlere odaklanmalarını tavsiye ediyoruz.”  dedi. 

Fabrikalardaki enerji verimliliğini artırma konusuna değindiğimiz ve birçok yararlı bilgi edindiğimiz ISS Türkiye Hizmetler Genel Müdürü Dağhan Yalçın Fabrikalarda Enerji Maliyetleri Nasıl Sıfırlanır programımızda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.