2005 yılından itibaren Türkiye pazarında aktif olarak hizmet sektöründe bulunan ISS Türkiye, teknik operasyonlardaki hizmet yetkinliklerini artırmak için 2016 yılında Dağhan Yalçın’ı bünyesine katarak organizasyonel yenilenme sürecine girdi. ISS Teknik, bugün 1472 teknik personeli ve 200’ü aşkın müşteri portföyü ile Türkiye’nin en büyük teknik tesis işletme firmalarından bir tanesi haline geldi. ISS Teknik’in 2020 yılı itibariyle merkez kadrosundaki 50‘yi aşkın mühendisi ve sahadaki 2 bin personeli ile 420 Milyon TL’lik bir teknik hizmet portföyüne ulaşması bekleniyor. 

YAZILIM TABANLI ARIZA KAYIT SÜRECİ İLE ŞEFFAF PLATORM

ISS Teknik Hizmetler, yenilenme sürecinde olduğu gibi işleyişinde de her daim teknolojik gelişmeleri takip ederek, bu alandaki yatırımlarına durmaksızın devam ediyor. 
Doğru işletme planlaması yapılan tesislerde test ve devreye alma işlemlerine katılım göstererek inşaat sürecinin geçici kabul aşamasında başlayan bu işleyiş, tesisteki envanter kayıtlarının yazılım sistemine aktarılması ile devam ediyor. Envanter kayıtları üzerinden tesiste bulunan tüm ekipman ve mahallerin periyodik kontrolleri sağlanıyor. Periyodik faaliyetlerin dışında temel faaliyetlerden biri olan arızalara müdahale de aynı ekiplerle sağlanıyor. Yazılım tabanlı olarak kayıt altına alınan tüm arıza süreçleri, işlem aşamalarının şeffaf olarak müşterilerle paylaşıldığı bir platformda yönetiliyor. Bu çalışmalar esnasında veya tamamen bağımsız olarak müşterilerin ihtiyacı olan kapsamlı gereksinimlerin olduğu durumlarda, ISS Teknik kadrolarında bağımsız destek verebilen, taahhüt konusunda uzman ekipler görev yapıyor. Bu ekipler tasarım aşamasından, teslime kadar tüm proje yönetim koordinasyonunu sağlıyor. Diğer tarafta özellikle çok lokasyonlu müşterilerin sürekli personel bulunması gerekmeyen tesisleri için mobil teknik ekipler ile ISS Teknik’in bölgesel yapılanması doğrultusunda hizmetler veriliyor.

DİJİTAL ÇÖZÜMLERE ENERJİ YÖNETİMİ ENTEGRE EDİLİYOR

ISS Teknik operasyonları 2019 yılı itibariyle Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketi dönüşümünü tamamladı. ISS Teknik bünyesinde bulunan 18 enerji etüt sertifikalı mühendis kalibre ölçüm cihazlarıyla enerji etütleri yaparken, aynı zamanda verimlilik artırıcı projeler geliştiriyor ve enerji yönetim modelleri oluşturuyor. ISS Teknik, bugün Dubai ve Amerika’da karşılaşılan ESCO modellerini yazılım destekli olarak müşterilerine sunuyor. Merkez kadrosunda dijital transformasyondan sorumlu mühendis ve yazılım ekibiyle dijital çözümlerini ve IOT entegrasyonlarını sağlıyor. Bunun yanı sıra sıfır yatırım felsefesini benimseyerek tesis yönetimine enerji modelleriyle dokunarak farklı bir değer yaratıyor. ISS Teknik Hizmetler son olarak FM4.0 ve dijitalleşme çalışmalarının sonucunda müşteri iş ortamlarında verimliliği artırıcı “iş ortamı yönetimi” (workspace management)  modellerini kendi geliştirdiği dijital çözümler ile sunuyor. Enerji yönetiminin de entegre edildiği bu platformlar ile müşteriler için yenilikçi iş modelleri geliştiriliyor.

DİJİTAL TRANSFORMASYON, IOT VE ISS DİJİTAL ENERJİ YÖNETİM MODELİ İLE ŞEKİLLENİYOR

ISS Teknik, dijitalleşme projelerine 55 ISS ülkesi içerisinden en iyi uygulamaları yapan çalışmaları inceleyerek başladı. Finalde bu çalışmalar sentezlenerek Türkiye pazarına yönelik, ISS ‘in sunmuş olduğu tüm hizmetleri de kapsayacak şekilde modüler bir çözüm platformu oluşturuldu. Bu çözümler hem temizlik, güvenlik gibi hizmetlerde, hem de teknik hizmetlerde farklı ve yenilikçi iş yapma modellerinin oluşmasına olanak sağlamıştır.