ANTALYA (AA) - Garanti BBVA'nın Genel Müdür Yardımcısı olan Ebru Dildar Edin, enerji sektöründe üst yönetici seviyesinde kadın yönetici bulunmadığına dikkat çekerek, her enerji şirketinin yönetim kurulunda en az bir kadının olması gerektiği ve bütün enerji şirketlerine kadın yönetici sayısını artması gerektiğini söyledi.

Bu sene "Geleceği İnşa Etmek" temasıyla 10'uncu kez gerçekleştirilen Türkiye Enerji Zirvesi'nin "Enerjiye Yön Veren Kadınlar" oturumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı ve Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği'nin ilk kadın başkanı Gülefşan Demirbaş moderatörlüğünde yapıldı.

Oturumda ksmz alan Edin, enerji sektöründe yönetici seviyesinde çalışan kadın sayısının oldukça az olduğunu, fakat bu durumun kadınlar için aynı zamanda bir fırsat meydana getirdiğini belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerjinin kadınların gönülden desteklediği bir alan olduğuna vurgu yapan Edin, bu konuda yatırımların artmasıyla kadınların daha fazla rol oynamaya başlayacağını söyledi.