Son dönemlerde enerji üretimi, enerjiyi verimli bir şekilde kullanmak şirketler için en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Sanayinin en fazla maliyetini oluşturan enerjinin ekonomik ve kesintisiz temin edilmesi, üretim tesisleri için büyük oranda ekonomik avantajlar sağlamaktadır.

Artan enerji maliyetleri sebebiyle oluşan yeni talepler ve yenilenebilir enerjilere karşı son dönemde artan eğilim ile birlikte yeni enerji santralleri kurulmaya devam ediyor. Türkiye’de rüzgar, su, jeotermal güneş enerjileri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim fırsatları bulunuyor. 

DOĞRU ÜRÜN SEÇİMİ PERFORMANSI ETKİLİYOR

Büyük maliyetlerle kurulan elektrik santrallerin performansını artırarak, karlılığa ulaşmak için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de kullanılacak olan güç aktarım ürünlerinin doğru seçimidir. Rüzgarın direkt etki ettiği rüzgar türbinlerinin içerisinde bulunan rulman keçe ve diğer güç aktarımlarından beklenen temel özelliklerin, uzun hizmet ömrüyle beraber sert koşullarda dahi yüksek performanslı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.

Termik santral içinde ve hidroelektrik santrali türbinlerinde kullanılan güç aktarım ürünlerinin çalışma süresi, tesis güvenirliği ve karlılık için doğru seçilmesi ve bakımlarının da doğru yapılması önem kazanıyor.

Yanlış rulman seçimi ve uygulamaları, birtakım arızalara, bundan dolayı da endüstriyel üretimin azalmasına hatta tesisin durmasına sebep olur. Şok yüklere, titreşime ve hatalı hizalamaya dayanması için özel olarak seçilmiş ve en uygun rulmanlar, plansız duruşları engelleyerek, verimliliği artırıyor.

Silkar Endaş, hem mevcut santrallerin hem de yeni santrallerin performansını artırmak için 50 yıldan fazla olan tecrübesini güç aktarım ürün satış ve eğitimini birlikte sunuyor. İhtiyaca ve uygulamaya özel yağlama, rulman, keçe ve sızdırmazlık gibi ürün çeşitleri ile sektörel ihtiyaçlarına yönelik olarak müşterilerine en doğru güç aktarım ürünü seçmesini sağladıktan sonra, Endaş Akademi aracılığıyla eğitim veriyor.

http://www.endas.com/Academy/Turkish