Değişen enerji dünyası ve iklim değişikliği gündemi içerisinde enerji şebekelerinin ulaşacağı noktayı konuşmak amacıyla Singapur’da panel düzenleyen Schneider Electric, EcoStruxure Grid ürününü tanıttı. Bu ürünle müşteri ihtiyaçlarını karşılarken aynı zaman verimlilik, esneklik gibi değerler sunuyor. 

“DİJİTAL YENİLİKLER SUNUYORUZ”

Enerji şebekelerinin dijitalleşmesi üzerine Singapur’da panel düzenleyen Schneider Electric, sektör liderlerini bir araya getirerek enerji dünyasındaki değişimler ele alındı. Panelde konuşma yapan Schneider Electric Elektrik Kurumları Segment Başkanı Carola Puusteli; güçlü bir gelecek inşa etmek için farklı zorluklara yenilikçi çözümlerle yanıt vermek gerektiğinin altını çizerek bu hedefe ulaşabilmek için EcoStruxure Grid çözümünü geliştirdiklerini söyledi. Bu ürünün detaylarını ise şu sözlerle anlattı: “Talep yönetimi, şebeke verimliliği gibi konularda dijital yenilikler sunuyoruz. Günümüzün gelişmelerini yarına dair stratejileri konuştuğumuz panelde sektörün öncü oyuncularının fikirleri güçlendirdik. Sunduğumuz paylaşım alanının sektöre katkı sağlamasını ümit ediyoruz” dedi.  

“MÜŞTERİ TALEPLERİNİ KARŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Panelde görüşlerini paylaşan bir diğer isim ise Meralco Ağ Teknolojileri, Strateji ve Yönetim’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Ferdinand Balagtas oldu. Kullanılan akıllı teknolojiler ve mikro şebekeler testler alanında önemli bir birikime sahip olduklarını söyleyen Balagtas, elde edilen bu birikimin Filipinler’deki elektrik kurumlarının geleceğini şekillendirebilecek çözümlere ulaşmasını amaçladıklarını söyledi. Konuşmasını ise şu sözlerle tamamladı: “İklim değişikliği karşısında bu, bize değişen müşteri taleplerini karşılamak ve dağıtım sistemimizin performansını geliştirmek için bize rehberlik edecek.”