Türkiye’nin enerji sektörüyle ilgili değişimleri ve gelişimleri geliştirmek amacıyla düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Çoklu Üretim Sistemleri Paneli, sektörden birçok önemli ismi ağırladı. BTSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda Panele, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi Başkanı Mehmet Demirci, BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu ve küme üyeleri katıldı. 

“ENERJİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR”

Enerjinin dünya genelinde hızlı bir değişim gösterdiğini söyleyerek toplantının açılış konuşmasını başlatan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Türkiye enerji sektörünün de ekonomik büyüme ve nüfus artışı gibi faktörlerin etkisiyle büyük bir değişime sahne olduğunu ifade etti. Ayrıca yeni teknolojilerin üretildiğini ve kullanıma sunulduğunu açıkladı. 

“FOSİL YAKITLARIN RÖLÜ DEVAM EDECEK”

Panelde gerçekleştirdiği konuşma ile fosil yakıtlara vurgu yapan Uluslararası Hidrojen Enerjisi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Dinçer, dünya da her şeyin entegre forma dönüştüğünü, fosil yakıtların rolünün devam edeceğini, temiz teknolojilerinin geliştirileceğini söyledi. Diçer konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Enerji üretimi ve tüketiminin her geçen gün daha kritik hale geldi. Küresel ısınma, iklim değişiklikleri, kuraklık gibi faktörlerin insanlığı temiz yakıtlar aramaya yöneltti. Bu arayışın da yenilenebilir enerji kaynaklarını ön plana çıkarıyor. Fosil yakıtların rolü devam edecek ancak temiz teknolojiler geliştirmek zorundayız. Buna bağlı olarak mühendislik anlayışımızı da değiştirmemiz gerekiyor. Daha etkin ve verimli enerji kullanımı için çoklu üretim sistemlerine geçmemiz gerekiyor.”