İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, şirket içi öncü çalışmaları ve dünyanın farklı bölgelerinde uyguladığı programlarıyla kadınların güçlendirilmesne yönelik çalışmalarına devam ediyor. Şirketin cinsiyet eşitliği ile çeşitlilik politikaları uluslararası kurumlar tarafından ödüllere layık bulunurken, dezavantajlı gruplara verdiği destek programlarıyla sosyal dönüşüm yaratmaya devam ediyor.

Schneider Electric'ten tarafından yapılan açıklamada,  kadınları güçlendirme, çeşitlilik ve katılım yönünde yapılan çalışmalarla iş dünyasına önderlik etmeyi sürdürürken, iş önceliklerini de Birleşmiş Milletle'inr (BM)' 17 Sürdürülebilir Gelişim Hedefi gibi ortak standartlarına göre düzenliyor.

HeForShe platformunda da bulunan şirket, son olarak faaliyet yürüttüğü 100'ü aşkın ülkede ülke başkanlarının tamamının BM Kadını Güçlendirme İlkeleri'ni (WEP İlkeleri) kabul ettiğini duyurarak eşitlik ve katılım hedefleri bağlamında gösterdiği gelişmeyi ispatladı.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan Küresel Toplumsal Cinsiyet Farkı raporunda, Schneider Electric'in hizmet verdiği endüstri sektörlerinde, iş yerindeki genel toplumsal cinsiyet farkının mevcut hızda kapanmasının 100 seneden daha uzun süreceği düşünülüyor.

Schneider Electric, mevcut süreci hızlandırmak amacıyla enerji ve otomasyonun kesişim noktasında bulunan iş alanını kadın profesyoneller için çok daha cazip bir çalışma alanına çeviriyor. Böylelikle 15 sene önce Schneider Electric'te kadınlar en üst düzey 1000 liderin yanlızca yüzde 3'ünü temsil ederken, günümüzde şirketin yönetim kurulu üyelerinin % 46'sı kadın profesyonellerden meydana geliyor ve dünya liderleri ekibi arasında kadınların oranı % 20 seviyesinde yer alıyor. Schneider Electric'in hedefi ise  2020 senesine kadar bu oranın en az yüzde 30 seviyesine yükselmesi.