Türkiye’deki yenilenebilir enerji kaynakları alanı ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Özdemir: “Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesiyim. Bu bölümü 2012 yılında faaliyete geçirdik. Şu anda lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz. Bölümde daha çok güç elektroniği, yenilenebilir enerji kaynakları ile enerji depolama alanında çalışmalar yürütüyorum. Enerjisini Üreten Fabrikalar günümüzün önemli bir konusu çünkü yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili teknolojilerin gelişmesiyle birlikte fabrikalar bu alana yönelmeye başladı. Uygulamalar ise arttı. Yakın gelecekte daha da artmasını bekliyoruz. Burada fiyatların düşmesi çok etkili oldu çünkü amorti süreleri kısalmaya başladı. Bunun dışında da elektrik fiyatları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün artıyor. Tüketiciler ve sanayi kuruluşları yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok yönelecektir.” dedi. 
Enerji depolama konusunda ise şu sözleri paylaştı: “Enerji depolama, geleceğin teknolojileri arasında gösteriliyor. Son 10 yıldır bu teknolojiler üzerine araştırma yapıyorum ve TÜBİTAK’ta çeşitli görevler üstleniyorum. Elektrik enerjisini üretildiği anda tüketilmesi gerekiyor. Üretildiği anda tüketilmesi demek tüketicileri oldukça zorluyor. Fazla olan elektriğin ise depolanması gerekiyor. Çeşitli depolama kaynakları önemli bir görev üstleniyor. Çeşitli depolama teknolojiler arasında; bataryalar, flywile dediğimiz teknolojiler, kondansatör türevi cihazlar olarak sıralayabiliriz. Üniversitemizde bunlarla ilgili araştırma faaliyetleri yürütmeye devam ediyoruz.” 

Özdemir, şebeke bağlantılı enerji depolama sistemiyle ilgili gerçekleştirdikleri araştırma konusunu ise detaylı olarak anlattı.  Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Engin Özdemir ile yenilenebilir enerji konusunda bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdik.