Enerjisini Üreten Fabrikalar programının bu bölümünde konuğumuz Elsan Elektrik Şirket Sahibi İsmet Defne – Elsan Elektrik Proje Yöneticisi Sinem Şık oldu. Programda hem inşaat sektöründeki hem de endüstriyel tesislerdeki ihtiyaçları konuştuk. 

Firmanın kuruluşu ve sunduğu hizmetlerle ilgili bilgi veren Defne, “Elsan Elektrik 1974 yılında 14 Şubat’ta kuruldu. Uzun dönemdir proje, danışmanlık ve uygulama çalışmaları üzerinde faaliyet gösteriyoruz. 45 yıllık süreç içerisinde edindiğimiz deneyimleri sektöre aktardık ve ihtiyaca cevap vermek üzere çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Şu anda projelerimizin büyük çoğunluğunu kamu, otel, AVM gibi yapılar oluşturuyor. Endüstriyel tesislerde ise Atatürk Barajı’nın bazı projelerini biz üstlendik. Fabrika ayağında ise seramik, ilaç, tıbbi gereç, test laboratuvarları gibi sektörlerde hizmet veren kuruluşlar için projeler gerçekleştirdik. Projelendirme kapsamına; enerjinin temini, dağıtımı ve tüketim noktaları gibi tüm süreçler dahil oluyor. Özellikle fabrikaların aydınlatması ve kuvvetli akım tesisatlarının kurulması oldukça önemli. Tabi bu süreçleri değerlendirdiğimiz zaman fabrikaları bugünkü dünyanın geldiği noktaya taşımak gerekiyor. Otomasyon kontrolleri, izlenme, faturalandırılma, raporlama, raporların analiz edilmesi ve analize göre yeni yapılandırmalarının yapılması ile fabrikaların ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.” dedi. 
Elsan Elektrik Proje Yöneticisi Sinem Şık ise sektörle ilgili şu bilgileri paylaştı: “15 yıldır inşaat sektöründe kesintisiz daha iyiyi elde edebilmek için çaba harcayan mühendislerden biriyim. Enerji verimliliği, tüketici mutluluğu ve konforu gibi konuları proje kalitesine çevirmeye çalışıyorum. 

Elsan Elektrik Şirket Sahibi İsmet Defne – Elsan Elektrik Proje Yöneticisi Sinem Şık, endüstriyel tesislerin ve binaların enerji altyapı ile ilgili merak ettiğimiz soruları yanıtladı.