Altuğ Karataş’ın hazırlayıp sunduğu Sanayide Enerji Verimliliği Programı’nın konuğu HP PELZER PİMSA Bakım Müdürü Rüstem Yıldız oldu. Otomotiv yan sanayi alanında tüketilen enerji hakkında bilgiler veren Yıldız, firmalarının enerji ile ilgili hedeflerini ve projelerini anlattı. 

HP PELZER PİMSA Bakım Müdürü Rüstem Yıldız, “HP Pelzer Pimsa firması Gebze’de 2000 yılından beri üretim çalışmalarına devam ediyor. Biz otomotiv sektörü için ses yalıtımı ve iç tavan kaplama parçaları üretiyoruz. Enerji maliyetlerimize düşürmek için çalışma içerisindeyiz. 2004 yılında yaklaşık elektrik tüketimimiz 3 milyon kWh iken 2017 yılında bu rakam 8 milyon kWh’a ulaştı. Doğalgazda ise 340 bin civarındayken 2017 yılında 1 milyon 600 binleri geçtiğini gördük. Bu da fabrikamıza ciddi bir maliyet oluşturuyor. Şirket olarak fabrikamızın enerji yoğunluğunu azaltmayı, atık enerjilerimizi geri kazanmayı ve Endüstri 4.0 uygulamaları ile enerji yönetim sistemi kurmayı hedefliyoruz. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmayı ve alternatif enerji kaynaklarına yönelmeyi planlıyoruz” sözleriyle enerji politikaları hakkında bilgi verdi. 

Enerji verimliliği çalışmaları ve HP PELZER PİMSA fabrikasında hayata geçen projeleri Bakım Müdürü Rüstem Yıldız ile konuşuldu. Sanayide Enerji Verimliliği programında keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.