Bünyelerinde altı firma olduğunu, basınçlı havanın yalnızca yüzde 50’sini işletmeye iletebildiklerini belirten Yiğittaşlar Satış Müdürü Hakan Yiğittaş “En Pahalı Enerji Basınçlı Hava” başlıklı konuşmasında hava kaçağı, uygunsuz kullanım gibi sebepler nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekti.  

Kompresör seçiminde en verimli olanının seçilmesi gerektiğini vurgulayan Yiğittaş, nereden tasarruf sağlanacağına odaklanılması gerektiğini vurguladı. Basınçlı havada enerji verimliliği yöntemleri hakkında bilgi veren Yiğittaş, kompresörlerin hava ve enerji miktarının ölçülmesi, hava tesisatlarının incelenmesi gerektiğini vurguladı. Burada doğru boru çapını belirlemenin önemli olduğunu aktaran Yiğittaş, giriş çıkış filtrelerinde analiz yapmak gerektiğinin altını çizdi. Hava kalitesinin önemine değinen Yiğittaş, hava kalitesinin verimliliğin sağlanmasındaki rolüne işaret etti. Yiğittaş, “En önemli tasarruf yönetimi hava kaçaklarını önlemek, bunun için öncelikle hava kaçaklarını tespit etmek ve ölçmek gerekiyor. Bu kaçakların sebeplerini analiz etmek, rapor hazırlamak gerekiyor. Tüm bu çalışmaların ardından verilere göre iyileştirme yapılmalıdır.” Diyor. 
Kompresörlerin hava sayaçları ile ölçülmesi gerektiğini vurgulayan Yiğittaş, burada enerji tüketiminin ölçülebileceğini, bu değerin her işletmenin mutlaka bilmesi gerektiğini vurguladı.
Hava kurutucuların dewpoint ve basınç farkının ölçülmesi gerektiğini de vurgulayan Yiğittaş, filtrelerin değişmesi gerektiğinin altını çizdi.