İSTANBUL (AA) - Akfen'in Çanakkale ile Denizli'de yer alan 4 rüzgar enerji santrali (RES) projesi için yerli ve yabancı bankalarla imzaladığı 260 milyon dolarlık uzun vadeli proje finansmanı EMEA Finance Project Finance Awards 2018 kapsamında "Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi RES Finansmanı" ödülüne layik görüldü.

Akfen tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020 senesine kadar Türkiye'de yalnızca yerli ve yenilenebilir kaynaklardan meydana gelen bin megavatlık elektrik üretim santrali kapasitesine ulaşmayı amaçlayan Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bu yatırım hamlesi yurt dışından prestijli bir ödülle onurlandırıldı.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin üçünü Çanakkale'de ve bir tanesini de Denizli'de hayata geçireceği  toplam 4 rüzgar enerji santrali için 260 milyon dolarlık uzun vadeli proje finansmanı kredisi Türkiye İş Bankası, VakıfBank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nın garantörlüğünde Almanya merkezli KfW IPEX-Bank ve EBRD tarafından sağlamıştı.

2019 SONUNA 4 YENİ RES

Son  senelerdeki yatırım hamlesiyle Türkiye'nin gerek duyduğu yerli ve yenilenebilir enerji santrallerinin kuvvetli bir oyuncusu durumuna gelen Akfen Yenilenebilir Enerji'nin ilk rüzgar enerji santrali olma ünvanına sahip olan Çanakkale'deki Kocalar RES projesi, Mart 2019 tarihinden itibaren elektrik üretimine başladı. Toplam 30,6 megavat kurulu gücüne sahip olan Kocalar RES projesi, üretilen enerjiyi ulusal elektrik ağı üzerinden tüm Türkiye'ye ileterek yıllık yaklaşık 120 bin kişinin enerji ihtiyacını rüzgardan tek başına karşılayacak.

Akfen Yenilenebilir Enerji, Kocalar RES'in dışında 2019 yılı içinde Çanakkale'deki 112 megavatlık Üçpınar RES ve 58 megavatlık Hasanoba RES, Denizli'deki 75 megavatlık Denizli RES projelerini bitirerek elektrik üretimine geçirmeyi planlıyor. Böylece şirketin 4 rüzgar elektrik santrali projesindeki kurulu gücü 2019 s
yılı onunda 275 megavata ulaşmış olacak.