Elektronik atık geri dönüşüm sektörüne ilk olarak Almanya’da başlayan ve 2003 yılından beri Türkiye’de devam ettiren Exitcom Recycling, atık grupların geri dönüşümünü sağlıyor sürdürülebilir çevreye katkı sağlıyor. Ayrıca Türkiye’de ilk kez lamba, toner ve pil gibi ürünlerin geri kazandırıyor. Exitcom Recycling’in en önemli özelliği ise elektronik atıkların çevreye verdiği zararı en aza indirmek için yeni prosesler geliştirmesi.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Dünyada ve Avrupa’da hızlı bir şekilde artan elektronik atıklar, içerikleri ağır metal ve toksit gibi maddeler sebebiyle hem canlılara hem de çevreye önemli zararlar veriyor. Bu zararı en aza indirmek içinse atıkların doğru proseslerle geri dönüştürülmesi gerekiyor. Bu konuda toplumların bilinçlendirilmesi için Exitcom Recycling’in önemli çalışmaları bulunuyor. Amaçları ise sadece farkındalık yaratmak…

ATIKTAN SANATA PROJESİ

Exitcom Recycling bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesi başlatmış ve halen projelere devam ediyor. “Bir Dileğim Var Derneği” ile lösemili çocukların yararına çalışılırken aynı zaman “Otizmin Farkındayız Geri Dönüşümle Yanınızdayız” projesiyle otizmli çocukların yanında oluyor. Exitcom’un son projesi ise “Atıktan Sanata” ismini verdikleri çalışma… Elektronik atıklardan yapılan kağnı ve tablolar ile birçok fuar ve etkinlikte yer alan Exitcom Recycling, elektronik atıkların vereceği zarara da böylelikle dikkat çekiyor.