Elektrik tesisatları ve altyapılar teknolojinin gelişmesiyle birlikte güncellenmeye devam ediyor. Bu güncellemelerde hem elektrik tesisatlarının hem de ekipmanların iyi durumda tutulması gerektiğini şart olarak öne sürüyor. SONEL MPI, yıllar boyunca çok fonksiyonlu test cihazlarını iyi fiyat ve kalite oranıyla hizmet firmalarına sunmuş ve kullanışlı enstrüman olarak yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Şimdi ise gelecek için yeni bir adım daha atıyor ve Sonel MPI-540 yeni nesil test cihazı ile yeni teknik özellikler sunuyor. Bu ürünün kolay kullanılması ve ergonomik olması gibi özelliklerinin yanı sıra kullanıcının faz sırasını ve motorlarda dönüş yönünü, ayrıca ışık şiddeti veya toprak direncinin ölçümlerini gerçekleştirebilmeleri için fonksiyonların eklenmiş olduğu göze çarpıyor. Cihaz ayrıca gerilim ve akımda harmoniklerin belirtilmesiyle birlikte 3 fazlı bir enerji analizörü özelliği bulunuyor. 

8 Farklı Teknik Özellik

Yeni Sonel MPI-540, Sonel'in MPI-530'un yerine geçecek şekilde dizayn edilmesi dikkat çekiyor. Yeni teknolojilerin geliştirilmesi sayesinde 8 farklı teknik özellik ön plana çıkıyor. 
1.    Kolay okuma ve çalışma için dokunmatik ekranlı 7 inç grafik ekran. 
2.    Kaçak Akım Röleli devrelerde kısa devre çevrim empedansının ölçümü çok daha hızlı gerçekleşiyor.
3.    Sonel MPI-540 ile ölçüm bitmeden önce pilin biteceğinden endişelenmenize gerek kalmıyor.
4.    Yeni Li-Ion batarya 8 saate kadar çalışma süresi sağlıyor. 
5.    Genişletilmiş bellek, kullanıcının nesne ve noktaları tanımlama yeteneği ile test edilen tesisat için eksiksiz bir ölçüm yapısı oluşturmasına izin veriyor.
6.    Kullanıcı, kısa devre çevrim empedansı ölçümlerinin değerlendirilmesini kolaylaştıracak, kendisine göre optimize edilmiş bir veritabanı oluşturabiliyor.
7.    Dahili enerji kaybı hesaplayıcısı, düşük güç kaynağından kaynaklanan potansiyel maliyetlerin hızlı tahminini sağlıyor.
8.    Kablosuz teknolojiler Wi-Fi ve Bluetooth ile kolayca veri aktarabiliyor.