Afyonkarahisar’da, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından düzenlenen 12. Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.
ELDER 12. Sektör Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bu yıl ve önümüzdeki yıl toplam 8,75 milyar liralık bir yatırım daha gerçekleştirerek inşallah elektrik dağıtımına ilişkin,  hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

Enerji piyasalarının liberalleşmesi ve rekabete dayalı bir enerji piyasasının oluşturulması için son yıllarda önemli adımlar attıklarını söyleyen Bakan Dönmez, rekabetin, tüketiciye uygun maliyetli enerji arzı, standardı her gün daha da yukarı çekilen hizmet kalitesi ve her anlamda müşteri memnuniyetinin artırılması anlamına geldiğini dile getirdi. Dönmez, rekabetin aynı zamanda çalışanlar için daha fazla istihdam, işverenler için daha fazla yatırım ve işlerini büyütme imkanı, kamu için ek finansal getiri demek olduğunu kaydetti.
Konuşmasının devamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “Türkiye'de dünya standartlarında hizmet sunulması için hem iletim hem de dağıtım altyapısının yenilenmesi amacıyla 2016-2020 döneminde 12 milyar lirası kamu, 18 milyar lirası özel sektör, olmak üzere 30 milyar liralık yatırım bütçesi belirlendi. Toplam 12,3 milyar lira son 3 yılda yatırım yaptık. 3 yıllık planlanan gerçekleşme hedefimiz yüzde 55 idi. 

Son 3 yıllık gerçekleşme hedefimizde yüzde 63'ü bu oranda yakaladık. Bu yıl ve önümüzdeki yıl toplam 8,75 milyar liralık bir yatırım daha gerçekleştirerek inşallah hedeflerimize ulaşacağız. Yüzde 119 gerçekleşmeyle iletim tarafında, 2018'de yaklaşık 3,4 milyar lira yatırımı hayata geçirdik. 2019'da da inşallah 2 milyar bir yatırım daha öngörüyoruz." diye konuştu.