2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi, 25 Şubat Pazartesi günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleşti.

Enerji alanında gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar neticesinde yılda 48 milyon kWh elektrik enerjisi ürettik. 2018 yılında ise mevcut 5 santralimize ek olarak portföyümüze Akpınar Güneş Enerji Santralimizi ekledik. Toplam 4,1 MW kurulu güce sahip olan projemiz ile Türkiye’nin enerjisini güç katıyoruz.” dedi.

Üstün ayrıca, Enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek için kaynakları yatırıma dönüştürmek gerektiğini belirtiyor ve Türkiye’de ilk defa enerji sektöründe Elbirliği Sistemi’ni uyguladıklarına işaret ediyor.

Üstün, bu sistemi ise şu sözlerle anlatıyor: “Nisan 2018 itibariyle 40 milyon doların üzerinde harcama ile Ankara bölgesinde 2,6 MW, Afyon bölgesinde 11,8 MW ve Bilecik bölgesinde 17,8 MW olmak üzere toplam 32,2 MW güneş enerjisi santrali yatırımı yaptık. Bu yatırımlardan yıllık 48 milyon KWh elektrik enerjisi elde ettik. 2018 yılında mevcut 5 santralimize 4,1 MW'lik Akpınar Güneş Enerji Santralimizi de ekledik”.