Şimdilerde Leed Gold sertifikasına sahip olan bu tesise, 2017 Eylül ayında faaliyetlerine başlayan 65 bin metrekarelik sekizinci fabrika ile bir yenisi daha ekleniyor.

Açılan son fabrika sayesinde EAE Elektroteknik Boyahanesi ile mevcut olan boyahane kapasitesi dört katına çıkarıldı. 2006 senesinde ilk boyahanesini açan EAE Elektroteknik, ikinci boyahanesini ise artık karşılamakta zorlandığı fazla talep üzerinee tam 6 sene sonra 2012'de açtı. İkitelli Fabrika’da kurulan bu tesis sonrası üçüncü boyahane ise beş yıl sonra devreye sokuldu.

BOYAHANEDE MUTİCOLOR ÖZELLİĞİ

Yeni boyahanenin multicolor özelliğe sahip olduğu, yani boyalar arası geçişlerin boyama kalitesini bozmayacağını belirten EAE Elekroteknik A.Ş. İmalat Müdürü Sayın Serkan Esen, aynı zamanda boyahanenin otomatik kontrol sistemi olduğunu da söylüyor. Bu sayede ürün hızı ile tabanca boya atma hızı eşdeğer ilerliyor ve boya mikron kalınlıklarındaki ayar çok ince bir şekilde yapılabiliyor. Esen, ürünü yıllarca kullanabilmenin ve kalitesinin, kullanılan boya prosedürleri ile ilişkili olduğunun altını çiziyor. EAE Elektroteknik tarafından yapılan boyamalarda, Nano Zirkonyum Yağ alma ve Nano Zirkonyum Kaplama uygulamaları kullanılıyor.

KAPASİTEMİZ DÖRT KATINA ÇIKACAK

Alınan yüksek adetli siparişler için öncelikle müşterilerimize bize duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak tüm bu siparişler sizlere istediğimiz kadar hızlı hizmet vermemizi engelliyordu. Bu süreçte bir darboğaz olarak gördüğümüz boyahane işleri için, yeni fabrikamızda kapasitemizi 4 katına kadar artıracak yeni boyahanemizi hizmete aldık.'' diyen EAE Elektroteknik A.Ş. Satış Müdürü Oğuz Tanrısever hedeflerini ise şöyle açıklıyor: '' Yeni boyahanemiz ile birlikte bu süreleri çok daha azına çekmeyi hedefliyoruz.”

2200 KİŞİYE İŞ ALANI SAĞLIYOR

1973'de faaliyetlerine başlayan EAE Elektrik A.Ş.’nin bir grup firması olarak 2004 senesinden beri sektörde olan EAE Elektroteknik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1995'ten beri pazarda aktif olan ilgili pano ürünlerini de ürün gamına katmış. Tamamen yerli sermaye ile kurulan grubun firmaları; ülkemizde 7, Rusya'da 1 adet fabrika ile 65 ülkeye ihracatı, Rusya ve İtalya'da firmaları, pek çok ülkede şube-temsilcilikleri ve alanında uzman tam tamına 2200 kişiye iş alanı oluşturmasıyla Türkiye Elektrik Ürünleri Pazarının ileri gelenlerinden olmuştur.