21. yüzyılda dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük sorun olan insan kaynaklı iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) “Dünya Saati” etkinliği düzenledi. Etkinliğe sektörün birçok önemli markası destek sağladı. 

CK ENERJİ BOĞAZİÇİ ELEKTRİK IŞIKLARINI KAPATTI

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, bu yıl da destek verdi. 6 Nisan Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte CK Enerji Boğaziçi Elektrik, Müşteri Hizmet Merkezleri (MÜHİM) ve Müşteri İşlem Merkezleri (MİM) dahil olmak üzere 275 binasında ışıklarını bir saatliğine söndürdü. Bu yılki sloganı ‘doğa ve insan için yeni bir başlangıç’ olarak belirlenen Dünya Saati eylemi, doğadaki kaybı tersine çevirmek için insan-doğa ilişkisinde yeni bir sayfa açmayı amaçlıyor. Türkiye’den Yeni Zelanda’ya, Fransa’dan Paraguay’a 135 ülkeden, 2 milyar kişi iklim değişikliğine dikkat çeken bu etkinliğe katılım sağladı. Bu yıl ‘Dünya Saati’ etkinliği kapsamında Ayasofya Müzesi, Edirne Selimiye Camii, Boğaz Köprüleri, Rumeli Hisarı gibi pek çok yapının ışıkları kapatılarak küresel iklim değişikliğine dikkat çekildi.

ZORLU HOLDİNG IŞIKLARINI BİR SAATLİĞİNE SÖNDÜRDÜ

Zorlu Holding bu yaklaşımla, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF), iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için düzenlediği Dünya Saati etkinliğini destekliyor. Uygulama kapsamında; Zorlu Holding, 6 Nisan 2019 Cumartesi günü, 20.30 ile 21.30 saatleri arasında genel müdürlük binası Levent 199 ve Zorlu Center’da ışıkları bir saatliğine söndürerek destek verdi. Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya’da binlerce kurum ve milyonlarca insan ile birlikte sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya verdiği mesaj ile başlamıştı.Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2.000’den fazla kurum katılımıyla başlayan Dünya Saati kısa bir sürede 7 kıtada, 150’den fazla ülkede, 7 binden fazla şehirde, milyonlarca insana ulaştı. Dünya Saati, Türkiye’de de 2008 yılından bu yana farklı kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli projelerle destekleniyor. 

DİVAN OTELLERİNDEN TAM DESTEK 

Divan Otelleri, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın karbon emisyonlarını azaltmak ve küresel iklim değişikliğini önlemek amacıyla başlattığı, “Dünya Saati” etkinliğine 6 Nisan 2019 Cumartesi akşamı saat 20.30- 21.30 saatleri arasında ışıklarını söndürerek destek verdi. Divan Otelleri, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) karbon emisyonlarını azaltmak ve küresel iklim değişikliğini önlemek amacıyla başlattığı, “Dünya Saati” etkinliğine destek verdi. Dünya Saati etkinliği kapsamında 6 Nisan 2019 Cumartesi akşamı 20.30- 21.30 saatleri arasında otellerin dış aydınlatmaları kapatıldı. 

YENİ BAŞLANGICA DESTEK 

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), küresel iklim değişikliğine dikkat çeken Dünya Saati uygulamasına bu yıl da destek verdi. Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) 6 Nisan Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirdiği Dünya Saati etkinliği sırasında BEDAŞ da genel müdürlük binası dahil olmak üzere 36 binasında ışıklarını kapattı.