Akıllı enerji teknolojileri sektörünün lider markalarından Cosa, yeni ürünü Akıllı Enerji Monitörü’nü tanıttı. Evlerdeki sigorta kutularına takılıp kullanılabilecek olan ürün sayesinde hem enerji dağıtım şirketleri hem de kullanıcılar, buzdolabından saç kurutma makinesine kadar evde kullanılan elektrikli aletlerin ne kadar enerji tükettiğini öğrenebilecek. Tüketimin ne zaman ne kadar sürede yapıldığını, enerjinin kalitesini de öğrenilebilecek. Ayrıca eğer bir tasarruf sağlanabilecek nokta da bulunursa ürün bu konuda kullanıcısına bilgi verecek. İnsanların kullanım alışkanlıklarını analiz ederek bulduğu bilgiyi yorumlayan ve enerji dağıtım şirketlerinin her ev için farklı çözümler bulmasını sağlayacak Cosa Akıllı Enerji Monitörü, elektirik enerjisinde tasarruf da sağlayacak.

ÖNCE ANALİZ SONRA ÇÖZÜM!

Evlerdeki enerji yönetimini üstlenme mottosu ile yola çıkan Cosa'nın Kurucu Ortağı ve İTÜ Enerji Enstitüsü, Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Emre Erkin; hedeflerini, enerji kaynaklarımızı doğru tüketmek ve evlerde tasarruf ile konfor sunan teknolojiler geliştirerek ülke ekonomisine katkı bulunmak olarak açıklıyor.

''Hedefimiz doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz. Yeni geliştirdiğimiz Akıllı Enerji Monitörü ile de hanelerdeki elektrik enerjisi tüketimini analiz edip, gereksiz enerji tüketimini tespit ederek kullanıcıları doğru yönlendirerek tasarruf edebilmelerini ve böylelikle konforlu ve tasarruflu bir yaşam sürdürebilmeyi sağlayacağız. Bu teknoloji ile elektrik dağıtım şirketleri saatlik, günlük, haftalık, aylık enerji tüketimlerini raporlar halinde alabilecekler ve müşterilerine daha katma değerli, kişiselleştirilmiş ve de uygun tarifeler sunabilecekler.'' sözleriyle ürünü tanıtan Dr. Emre Erkin, şirket olarak aynı zamanda doğaya ve çevreye kazandırdıklarını da ölçebileceklerinin altını çiziyor. Erkin'e göre enerjiden tasarruf etmek için ilk olarak enerjiyi nasıl harcadığımızı bilmeliyiz.