ANTALYA (AA) - CK Enerji, 7-13 Ocak’ta kutlanan Enerji Tasarruf Haftası nedeniyle, elektrikli cihazları doğru kullanarak, yüzde 30 tasarruf edebilmenin reçetesini açıkladı. 

CK Enerji müşterilerine elektrik faturasını düşüren öneriler sundu.

KÜÇÜK RÖTUŞLARLA YÜZDE 30 ELEKTRİK TASARRUFU

Akdeniz Elektrik resmi internet sitesinde de, bir uygulama ile tüketim hesabı yaparken, doğru kullanımla elektrikli ev aletlerini yüzde 30 nasıl düşürüleceğini anlattı. Türkiye’nin net ithalatçı olduğu enerjide, tasarruf etmenin önemine değinen şirket, dünyada sınırlı enerji kaynaklarının maksimum verimle kullanılmasının formüllerinin geliştirildiğini de anlattı.

ELEKTRİK SARFİYATINIZI TEK TUŞLA ÖĞRENİN

Elektrik sarfiyatını tek tuşla hesaplayan internet uygulaması ile de dikkat çeken CK Enerji, Antalya özelinde ki, uygulamasını üç örnek üzerinden anlattı.

İKLİMLENDİRMEDE SABİT ODA SICAKLIĞI

Yazın serinlemek, kışın ise ısınmak için iklimlendirme cihazı kullanan kentte, sabit ısı ayarı gibi çok küçük ayarlamalarla indirimi şöyle anlattı.
390 TL elektrik sarfiyatı olan bir evde, bu küçük rötuşlarla fatura 130 TL’ye inebiliyor. 

Ayda 150 liralık tasarrufta, en büyük kalemi iklimlendirme alıyor. Ayda 144 lira enerji tüketen iklimlendirme cihazı, sabit oda sıcaklığı modu kullanılarak, 45 lira tasarruf sağlıyor. 72 lira tüketen buzdolabının, serin yerde konumlandırması ile 75 lira yerine 50 lira tükettiği ve yine 90 lira tüketen ampul yerine LED’in tercih edilmesiyle 30 lira tükettiğini ortaya koydu.