Çataklı Enerji, 2012 yılında sektöre ilk adım atarak Fotovoltaik Sistemler kitabını yayınladı. Daha sonra ilk Alman Sertifikalı Fotovoltaik Uzmanlık Temel eğitimlerine başladı. Eğitimlerle ilgili içerik hazırlarken de Almanya da Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie e.V. LV Berlin-Brandenburg ile birlikte hareket ederek Türkiye’deki iklim şartlarını göz önünde bulunduruldu. Çataklı Enerji, amaçlarının yenilenebilir enerji sektörünün sağlıklı gelişmesi için sektörde çalışacak kişileri sadece teorik eğitimle değil aynı zamanda pratik eğitimlerle de profesyonelleşmesini sağlamak olduğunu söylüyor. 

EĞİTİME KİMLER KATILIYOR? 

Çataklı Enerji’nin düzenlediği eğitimleri bugüne kadar 2000 kişiden fazla kişiyi ağırladı.  Eğitimlerin temeli DGS’nin yayınladığı "Photovoltaische Anlagen" ve "Solarthermische Anlagen" adlı kitapların Türkçeye çevrilmiş haline dayanıyor. Aynı zamanda Almanya merkezli 1990 yılında kurulmuş olan Valentin Software GmbH’nın Türkiye distribütörü ve tek yetkili eğitim partneridir. Valentin Software kendi geliştirdiği ve her biri pazar lideri olan PV SOL, TSOL ve GEOTSOL simülasyon yazılımların sahibidir. ,
  
Çataklı Enerjinin tamamen tarafsız verdiği eğitimler: 

6 OCAK-10 OCAK 2020

-    5 günlük uygulamalı fotovoltaik uzmanlık eğitimi 
1. Gün    Fotovoltaik sistemler temel bilgiler 1. Bölüm
2. Gün    Fotovoltaik sistemler temel bilgiler 2. Bölüm ve Öz Tüketim ve Enerji Yönetim Sistemleri
3. Gün    Tasarım temeleri ve PV SOL ile tasarım
4.+5. GÜN     Uygulama / montaj ( saha ve çatı uygulamaları )

6 OCAK- 8 OCAK 2020

-    3 günlük temel eğitim 
1. Gün    Fotovoltaik sistemler temel bilgiler 1. Bölüm

2. Gün    Fotovoltaik sistemler temel bilgiler 2. Bölüm ve Öz Tüketim ve Enerji Yönetim Sistemleri

3. Gün    Tasarım temeleri ve PV SOL ile tasarım
            
-    1 günlük PV Sol ve T Sol/GeoTsol eğitimi 


-    ONLİNE Güneş Enerji Eğitmleri  

2020 yılında Güneş Enerji eğitimler online Türkçe, İngilizce ve İspanyolca olarak da verilmeye başlanacaktır. Bunun için Arjantin ve Hindistan da altyapı çalışmaları başlamıştır.