Güneş enerjisi santrali kurmak amacıyla TEİAŞ ve EPDK ile çalışma başlatan Orhangazi Belediyesi, aldığı çağrı mektubu ile geri sayıma başladı. Proje kapsamında 999 kWh kurulu gücündeki projeyi hayata geçirmeyi planlayan Orhangazi Belediyesi, gerekli toplantıları gerçekleştirdi ve arazide inceleme başlattı.

BURKA ENERJİ İLE ORTAK ÇALIŞMA

GES projesinin kurulmasına yönelik gerekli çalışmalara start veren Orhangazi Belediyesi, Burka Enerji ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, projeye danışmanlık hizmeti verecek olan Burka Enerji’den yetkililer katılırken ayrıca Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Orhangazi Belediyesi Teknik Sorumluları yer aldı. Toplantı kapsamında bundan sonra yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı ve diğer detaylar görüşüldü. Toplantıdan sonra ise arazi keşfi yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan Yardımcısı Tarık Erdem ve Burka Enerji firması yetkilisinin katıldığı inceleme gezisinde fizibilitiye yönelik görüşmeler yapıldı.

“BELEDİYEYE YENİ BİR GELİR OLUŞTURULACAK”

Arazi keşfi sırasında projeyle ilgili görüşlerini bildiren Çağlayan, projenin sağlayacağı katkıyı şu sözlerle açıkladı: “Güneş enerjisi santrali kurmak amacıyla daha önce gerekli müracaatlarımızı gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz noktada çağrı mektubumuzu aldık. Şimdi ise projeyi devreye almak kalıyor. Bunun için danışmanlık şirketi olan Burka Enerji ile birlikte hareket edeceğiz. Projeyi kısa süre içerisinde devreye almayı planlıyoruz. Kurulacak GES projesi ile 999 kWh’lik bir elektrik üretimi sağlayacağız. Bu sayede hem bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacağız hem de Orhangazi Belediyesi’ne yeni bir gelir oluşturacağız.” dedi.