İTÜ Çekirdek bünyesindeki faaliyetlerine devam eden BREN, Tarvenn’den 2.4 milyon TL yatırım alarak daha kapsamlı projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. BREN girişimi kapsamında firmanın geliştirdiği hibrit nano jeneratörler yüzeyler arasındaki sıcaklık farkından elektrik üretebiliyor. Ayrıca farklı çözümler sunarak hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de birçok pil ve şarj problemini ortadan kaldırıyor.

FARKLI ATIKLARDAN ENERJİ ÜRETME POTANSİYELİ

BREN’in geliştirdiği hibrit nano jeneratör, birçok farklı alandaki atık enerjiden elektrik üretebilme özelliği ile dikkat çekiyor. Kurumsal firmaların yanı sıra bireysel tüketiciler için de farklı çözümler sunan BREN, akıllı giyilebilir bileklik ile hem vücut sıcaklığı hem de vücut hareketi ile enerji elde ediyor ve elde edilen bu enerjinin akıllı cihazların şarj edilmesi, lokasyon paylaşımı gibi alanlarda kullanılmasına olanak sağlıyor.

ELEKTRİK FATURALARINI DÜŞÜRÜN

Endüstriyel ekipmanların atık ısılarını kullanarak enerji üretimine olanak sağlayan BREN, böylece endüstriyel tesislerde enerji tasarrufu sağlıyor ve elektrik faturalarını düşürüyor. Hedeflerinin yerli yenilenebilir enerji üretimi olduğunu söyleyen BREN İleri Teknoloji Enerji A.Ş. Kurucusu Çınar Laloğlu, “Potansiyel enerji kaynaklarını belirleyen hareket içeren sistemlerin enerji kazanımlarını artırıyoruz. Geliştirdiğimiz hibrit nano jeneratörleri daha uzun ömürlü, sessiz ve güvenilir.” dedi. Laloğlu, akıllı cihazları şarj etmek için 300 milyon TL harcandığına dikkat çekerken özellikle düşük güçteki enerji ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen bu teknolojinin Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Laloğlu hizmet sundukları sektörleri ise savunma, havacılık, otomotiv, tekstil, IoT uyumlu verip takip cihazları olarak sıraladı.