Türkiye’nin önemli kablo üreticileri arasında yer alan Borsan Kablo, bakır tel işleme kapasitesinden holojensiz kablolara, zayıf akım kablolarından yeni nesil teknolojilere kadar geniş bir ürün gamı sunuyor. Üretimlerini ise Samsun’da bulunan 30 bin metrekare üretim alanına sahip olan fabrikasında gerçekleştiriyor. Borsan Grubu’nun yeni dönem hedefleri ve ürün gamı hakkında bilgi veren CEO Mehmet Arberk Akay, elektrik sektörünün gelişimiyle ilgili de bilgiler verdi. 

2018 YILININ TOPLAM CİROSU 515 MİLYON TL 

Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu'nun 2018 yılını değerlendirerek konuşmasına başlayan Akay, 2018 yılının toplam cirosunu 515 milyon TL olarak açıkladı. Bir önceki seneye göre yüzde 40 büyüme gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Akay, ihracat rakamları konusunda da yüzde 68’lik bir artış yakaladıklarını söyledi. 

2019’DA HEDEF İHRACAT RAKAMLARI 

Borsan Grup, 15 farklı şirketle ve birçok farklı sektörde faaliyet göstermeye devam ediyor. Üretim tesisini Samsun’a taşıyan Borsan, Borsan Cavi, Yılka ve Borled olmak üzere üç farklı marka sunuyor. Hizmetlerini ise Türkiye’de açtıkları 7 Bölge Müdürlüğü ile sürdürüyor. Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu’nun hizmet alanları ve 2019 hedefleri hakkında bilgi veren Akay, Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu’nun 7 Bölge Müdürlüğü’nde ve 81 ilde hizmet sunduklarını belirtiyor ve ihracat konusunda da 4 kıtada 75’ten fazla ülkeye hitap ettiklerini söylüyor. Akay, 2019 hedeflerini ise şu sözlerle aktarıyor: “Yurt içi satışlarının 2019 yılında yatay bir büyüme ile ilerleyeceğini düşünüyoruz. Buna rağmen hedefimiz belli bir büyüme rakamına ulaşmak. İhracat ise her zamanki gibi önceliğimiz olacak. Üretimimizin yüzde 70’lik kısmını ihracata yönlendirmeyi planlıyoruz. 

SAMSUN’UN ELEKTRİK ALANINDAKİ İLK AR-GE MERKEZİ 

Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu olarak Samsun ilinde ilk kez bu sektörün Ar-Ge Merkezi’ni açtıklarını söyleyen Akay, bu merkezin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 29 Kasım 2018 tarihinde tescil edildiğini belirtti. Akay, Ar-Ge Merkezi ile ilgili detayları şu sözlerle anlattı: “Borsan Ar-Ge Merkezi, alüminyum iletkenli kablo üretim tesisi bünyesinde, yaklaşık 350 metrekare alanda kurulu bulunuyor. 19 Ar-Ge mühendisi ve araştırmacı personelin görev yaptığı merkezde, Yangın Test Laboratuvarı, Aydınlatma Laboratuvarı, Metal ve Polimer Laboratuvarı gibi bölümlerde, özel ekipman, cihazlar ve test programlan kullanılıyor.” Ar-Ge ve iş kültürüne dayalı rekabetçiliğin önemine vurgu yapan Akay, kurumsal verimliliğin önemli olduğunu, müşterilerin kendi maliyetlerini yönetmelerine yardımcı olduklarını işlerinin temel dinamiği olarak gördüklerini söyledi.