1979 yılında Tarsus'taki küçük çaplı cıvata üretimi için küçük bir atölye çalışmasıyla yola çıkan Berdan, bugün, en büyük çaplı bağlantı elemanları ve Türkiye'deki tek akredite test laboratuvarı ve geniş üretim kapasitesi ile tanınmış bir marka bilinirliğine ulaştı. Son dönemde yer aldığı referanslarını ve yeni dönem hedeflerini konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, Türkiye'de en donanımlı ve akredite olmuş ilk ve tek test laboratuvarını kurduklarını söylüyor.

ENTEGRE BİR FABRİKA KONUMUNDA

Berdan, yenilenebilir enerji endüstrisi için cıvata ankraj kafesi ve sabitleme sistemleri üreterek aynı zamanda çelik yapılar, boru hatları ve rafineri ve petrokimya tesisleri ile özel çelik bağlantı kullanan diğer endüstriler için yüksek kaliteli sabitleme bileşenlerinin yanı sıra ön yüklemeli ve ön yüklemesiz cıvata setlerinin üretildiği ülkemizde ve dünyada en saygın entegre bir fabrika durumuna gelmiştir. Çevre dostu galvaniz tesislerinde patentini aldığı özel yöntemle sektörün korkulu rüyası olan ‘’Hidrojen Kırılganlığı’ Berdan Cıvata tesislerinde tarih oldu. Avrupa'nın ikinci en uzun asma köprüsü olan İzmit Körfez geçiş Köprüsü’nün yapımında Japon Köprü yapım uzmanı IHI'dan yeterlik alan üç büyük firma arasından seçilerek 362 set M110 x10100 mm 10.9 kalite büyük saplamaları üretmiştir. 6500 saatlik tuz püskürtme testiyle, en tuzlu denizlerden biri olan Akdeniz'in altında 280 metre altından geçen ve Türkiye'den Kuzey Kıbrıs’a Temiz Su Taşıma Projelerinin M1.6 metre çapındaki boruların flanşlarına 6500 saatlik tuz püskürtme testiyle 150 yıl paslanmayacak çok özel cıvataları üretmiş bulunmaktayız. Azerbaycan’dan Avrupa’ya uzanan TANAP-Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hatları için Türkiye genelindeki etaplarda yine çok özel kaplamalı cıvatalar için Berdan tercih edilmiştir. 18 ayda yüzde 92 büyüme sağlayarak 2016 yılında Türkiye'nin 26’ncı En Hızlı Büyüyen KOBİ'si olarak ödüllendiren ve Türkiye'nin en inovatif ikinci şirket olma ödülünü kazanmanın gurunu taşıyoruz. Berdan grup olarak "Küresel Değer Sözleşmesi"ni imzalayan ülkemizdeki birkaç şirketten sadece biriyiz.

“AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KAPASİTELİ TEST CİHAZINI YAPTIK”

Standart ürünlerimizin yanı sıra, özel ürünler ve mega projeler konusunda da sektör lideri olmayı hedefledik ve bugün Türkiye'de en donanımlı ve akredite olmuş ilk ve tek test laboratuvarını kurduk. Ar-Ge departmanımız ve 38 mühendisi içinde 285 uzman çalışanlarımız ile tasarımı ve üretimi tamamen Berdan Cıvata’ ya ait olan Avrupa’nın en büyük kapasiteli test cihazını yaptık. Berdan, bugün küresel rüzgar proje firmalarının Türkiye'de onaylı ve ilk tercih edilen çelik bağlantı sistemleri üreticilerinin içerisinde ilk sıralarda yer alarak üretiminin ve cirosunun yüzde 70’lik kısmını yurtdışı projelerine yaptığı üretimlerden sağlayan küresel bir firma oldu. En yüksek yerlilik oranı prensibi ile ülkemizin ekonomi savaşında gururla hizmet veriyoruz.