İSTANBUL (AA) - Enerjinin Yıldızları Projesi ile birlikte elektrik dağıtım sektörünün yetişmiş elemen ihtiyacına destek sunmayı amaçlayan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), yüksek gerilim dalı öğrencileri için bir santral gezisi  tertipledi.

BEDAŞ'tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, elektrik dağıtım sektöründe yetişmiş eleman ihtiyacına çözüm getirmek için Cengiz ve Koloğlu Holding tarafından 2018 yılında faaliyete geçirilen Enerjinin Yıldızları Projesi çerçevesinde eğitim alan öğrenciler "saha" dersleri ile geleceğe hazırlık yapıyor.

Projenin İstanbul Avrupa Yakası'ndaki ayağını yürüten BEDAŞ, yüksek gerilim dalının yeniden hayata geçmesine destek verdiği İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 31 öğrenciye, doğalgazın elektriğe dönüşüm sürecini Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin (EÜAŞ) İstanbul'da bulunan Ambarlı Doğalgaz Kombine Çevrim ve Fuel Oil Santali'nde anlattı.

Öğrencilere, BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit'in eşlik ettiği gezide, santralin nasıl çalıştığı ve doğalgazın elektrik enerjisine dönüşüm süreci anlatıldı.

BEDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile imzalanan Mesleki Eğitim Protokolü'nün ardından İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin uygulamalı eğitim alması için Yüksek Gerilim Laboratuvarı'nı kurmuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, teknik gezilerin bundan sonra da tekrarlanacağını belirterek, "Bu işin eğitimini almış, yıllardır bu sektörde yer alan biri olarak görerek, deneyimleyerek öğrenmenin ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Teorik olarak bir santralin nasıl çalıştığını bilmek tabii ki çok önemli. Ancak eminim ki bugün burada bulunan arkadaşlarımız sahadaki bu dersi hayatları boyunca unutmayacak ve profesyonel çalışma hayatına adım attıklarında da değerini çok daha iyi anlayacaklar." şeklinde konuştu.

Sektöre birçok anlamda liderlik görevini üstlenen BEDAŞ'ın sosyal sorumluluk konusunda da öncülük rolü üstlendiğini aktaran Yiğit, şöyle konuştu:

"Elektrik dağıtım sektöründe en önemli sorunlardan biri nitelikli insan kaynağı ihtiyacı. Enerjinin Yıldızları bu soruna çözüm üretebilmek adına gündeme geldi, ne mutlu ki zorlu bir alan olan yüksek gerilim dalına öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. BEDAŞ’ta görev yapan uzman arkadaşlarımız tarafından hazırlanan elektrik piyasası ders kitabı artık müfredata da girdi. Bu dalı tercih eden arkadaşlarımıza, elektrik piyasası dersi başta olmak üzere şebeke bakımı, malzeme eğitimi, havai hat uygulama, iş sağlığı ve güvenliği, aydınlatma, kayıp kaçak, müşteri operasyonları, sayaç ve ölçü eğitimi gibi konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıyoruz."